Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse probléma?

Kontaktlencse probléma?

Figyelt kérdés

Most lettem kontaktlencsés, behelyezés ment, viszont néha amikor pislogok, elhomályosodik egy kicsit látás, mintha vmi lenne a szememben...és mind2 szemnél tapasztaltam..

lehet rosszul van benn, vagy mi lehet? próbáltam kicsúsztatni is aztán vissza

2013. júl. 19. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Esetleg előfordulhat, hogy ki van fordulva? Ha mindent az elmondottaknak megfelelően tette be a lencsét, akkor lehet hogy túl lazán illeszkedik. Ha cilinderes a kontaktlencse, esetleg pislogáskor kicsit elfordul, és emiatt lesz homályos a látás. Pislogás után inkább kicsit élesebben kellene látni, mivel pislogáskor nedvesítjük be a lencse felszínét, ami javítja az optikáját.

Ha tartósan fennáll a probléma, vissza kell menni az illesztőhöz és segít megoldani a problémát. Lehet hogy más típust kell illeszteni. Az első pár napban azonban amíg a lencse nem stabilizálódik a szemen,ez a jelenség előfordulhat, majd megszűnik.

2013. júl. 20. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól is lehet hogy elcsúszik és esetleg túl kicsi az átmérő. Vagy ha színes lencse akkor azért.
2013. júl. 20. 18:34
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, egyébként rájöttem hogy szerintem váladékozás miatt van, amikor homályosabban láttam, észrevettem a szememen tükörben..."erősebb" pislogáskor jobban előjött, és miután kivettem a lencsét este utána is volt még. most szemüveggel is ritkán előjön de így nem érzem annyira... nem tudom mi lehet az oka, allergia? parlagfű, por allergiám van, bár inkább aug-ban szokott kijönni...
2013. júl. 20. 19:51
 4/8 A kérdező kommentje:
az biztos hogy nem volt kifordítva és igazítani is próbáltam többször miután beraktam
2013. júl. 20. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Az allergia valóban lehet oka. Meg is dúzzadhat a szemhéj és emiatt a lencse is elmozdulhat pislogáskor.Sajnos a lencsére tapadt pollent nem lehet eltávolítani,amely folyamatosan irritálja a szemet.
2013. júl. 21. 07:43
 6/8 A kérdező kommentje:
váladékozást most nem tapasztaltam, de a probléma fennáll, időnként életlenebbé válik a látás vmelyik szemen (általában néhány pislogással elmúlik), viszont ha az alsó szemhéjat lehúzom, jobbnak érzem, mintha több "hely" lenne a lencsének, de ez lehet hogy hülyeség és a pollen a baj... nem tudom, néhány napot várok remélem elmúlik, annyira nem zavaró azért
2013. júl. 21. 19:35
 7/8 A kérdező kommentje:
fájdalom, szúrás nincs, nagyon kicsit viszketett 1-2x pirosodás sincs,
2013. júl. 21. 19:39
 8/8 anonim válasza:
Miután betetted a lencsét, csukd be a szemed, és nagyon! gyengéden masszírozd meg. Amikor tanultam betenni, az orvos nekem azt mondta (hasonló probléma miatt), hogy beszorulhatott a levegő a szemem és a lencse közé és ez okozhatja. Azóta minden okés nálam. Egy próbát megér :)
2013. júl. 22. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!