Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsét viselők, most...

Kontaktlencsét viselők, most velem van a baj?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy lencsét szeretnék, de egyszerűen egyik sem válik be. Már a harmadik próbalencsét viselem, de ez sem jó. Folyton érzem, hogy a szememben van, viszket, szúr vagy tapad....

Több lencsés ismerősöm is van, mind azt mondja, hogy ők nem érzik, sőt olyannyira nem, hogy képesek elaludni benne, mert elfelejtik.

Velem van a baj??? Vagy nektek is ennyire nehéz volt megtalálni az igazit? Próbálgassak még? (Attól tartok az üzletben már hülyének néznek).....Előfordulhat, hogy rosszul állapították meg a görbületemet? Az okozhat ilyesmit?

Kérlek írjátok meg a tapasztalatokat! Köszi!

2013. júl. 19. 15:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem, hogy amúgy nekem tórikus lencse kell, ha ez számít.
2013. júl. 19. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem szoktam érezni, mikor először próbáltam akkor sem éreztem, hogy a szememben van valami, akkor szoktam érezni, amikor elhasználódott már és hamarabb kiszárad vagy fáradt vagyok és a szemem szárad ki. Nem lehet, hogy túl száraz a szemed? Sokat ülsz a gép előtt, keveset alszol vagy egyéb probléma miatt?
2013. júl. 19. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Sajnos van ilyen. Nekem évek óta semmi problémám vele, nem is érzem, viszont van két ismerősöm is, akinek a szeme nem bírta a kontaktlencsét.
2013. júl. 19. 16:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem gépezek sokat, és alszom is rendesen. Habár szerintem szárazabb az átlagnál a szemem,de használok műkönnyet. De azzal sem jobb. :(

Nem hiszem, hogy ne bírná, hiszen nem vörösödik be, egyszerűen nem komfortos. Szerintetek a görbület miatt lehet ilyesmi?

2013. júl. 19. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
A tórikus kontaktlencsék kicsit nagyobbak, mint a csak dioptriás kontaktlencsék, mert a gyártók így tudják a megoldani, hogy a szemen stabilan maradjon a megfelelő fokban. Szóval sajnos emiatt is kényelmetlen. Amivel a legkevesebb probléma szokott lenni az a következő 2 típus, de sajnos ezek a legborsosabbak:( Johnson & Johnson Oasys Astigmatism és a Cooper Vision Biofinty Toric).
2013. júl. 20. 13:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Biofinity-t már próbáltam, most johnson&johnson van. Mindkettő kényelmetlen :(

El vagyok keseredve.....Lehet, hogy fel kellene adnom.

2013. júl. 20. 13:35
 7/9 anonim ***** válasza:
A tórikusat nem mindenkinek a szeme bírja. Persze azért próbálkozni lehet, minden lencse más, nekem is sok közül csak egyféle lett jó. A többi mind mikor a szemhéjamhoz ért akkor kiesett. Fura. Napi lencsét próbáltál már? Mert ha nem akkor az legyen a következő szerintem.
2013. júl. 20. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:
A napi lencse szerintem i jó megoldás lehet. Esetleg nem allergiás valamilyen pollenre? Ha igen, abban az esetben is a napi cserés lencse lenne javasolt.
2013. júl. 21. 07:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Van egy kis allergiam, de csak nyáron es két hétig. Viszont télen se bírtam. Napi lencse nem tul drága? Egyébként nem hiszem h a ratapadt szennyeződések miatt van, mert ha rögtön beteszem akkor is kényelmetlen.
2013. júl. 21. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!