Na akkor most a szemüvegtől romlik a látás vagy javul?
A szemed, ahogy fejlődik (gyerek és serdülőkorban), úgy változhat a szükséges lencse.
Aztán 40 év fölött ismét - de akkor már más okból.
A szemüvegtől ÁLTALÁBAN nem romlik a látás - de elkényelmesedhet a szem, ill. a kicsi szemüveg látótér beszűkülést okozhat. Orvost kérdezz.
Hát szerintem az nem igaz hogy a szemüvegtől romlik a lencsétől javul.A szem minden életkorban változik.Ezért ha például terhes leszel akkor javulhat és romolhat is a szem.Ezért csak akkor érdemes megműttetni ha már nem akersz több gyereket.Amúgy miért nem akarsz műtétet?
Én mit nem adnék érte,de lehet hogy nekem soha sem lehet.Pedig már a pénztis összegyűjtöttem rá
www.szemtorna.hu
A szemüveg csak rontja a látást!
Én sem hordok szemüveget és nekem is romlott, de nem csoda napi 3-4 óra gépezés mellett, sőt néha több is. Jobban eligazodok a mindennapi életben, mint azok akiknek a szeme hozzászokott a szemüveghez/lencséhez. Emellett szemtornát alkalmazok. El sem tudnám képzelni milyen sz@r lenne a látásom ha hordanék szemüveget és még gépeznék is :S
Lehet, hogy öreg korra jobban látsz majd szemüveg nélkül, de gondolom még fiatalon szeretnél egészséges szemeket.
A szem képes alkalmazkodni, mint bármely más szerv. Ha pl messze nézek 10-15 percig és normális erősségű napsütés van akkor utána jobban látok. Gondolom, már olvastál a Dr.Bates szemtornáról, ugye? Van egy könyve a dobd el a szemüveget,(antikváriumba nézd) de ehhez rendszeresen kell gyakorolnod. Néhány hónapig eltarthat akkor is ha szorgalmas vagy.
És tök jó ahogy csinálod.
a szemüvegtől tényleg inkább romlik.
nekem kb. 10 évesen -1es volt. évente elmentem szemészetre, mindig direkt erősebbet adtak, amiben napokig nem is láttam az elején, mert jóval erősebb volt, mint amire szükségem lett volna, aztán 16 éves koromra már -10 volt a szemem. azóta nem járok szemészhez, és hogy, hogy nem, sokkal lassabb és kisebb mértékű a szemem romlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!