Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres látásjavítás altatásban?

Lézeres látásjavítás altatásban?

Figyelt kérdés

-1 és -1,25-s szememim vannak. Kontaktlencséshez a héten mentem 2szer is, de egyszerűen képtelen vagyok a szememben nyúlkálni, erre születni kell. Szemüveget 4 éve nem tudom megszokni, megszeretni. A 10 méteres távolság utáni homály meg nem a legkellemesebb, pláne, ha egy öreg néni mondja meg, melyik busz jön... Műtéten gondolkozom. Youtube-n néztem videót róla, kár volt. Még jobban beszartam.

Elolvastam ezt, egy jó pofa ember ír le mindent a műtétről, szintén nem kellett volna:

[link]

Altatásban, nem lehet ezt megcsináltatni? :)

2013. jún. 14. 00:18
 1/7 Archi^^ válasza:

Nem lehet altatásban. :)

Gondolom olyan műtétről láttál a videót, amin lekaparják a szaruhártyát. Már van olyan műtét ahol ez nem kell, de amúgy meg teljesen fájdalommentes, hiszen előtte érzéstelenítik a szemed.

2013. jún. 14. 00:52
 2/7 anonim ***** válasza:
NEM lehet, mivel ha alszol, akkor a szemek "hátra" esnek és úgy nem tudnak megműteni. Muszáj ébren lenned, hogy egy ponton tartsd a szembogarad.
2013. jún. 14. 00:55
 3/7 lencsefőzelék ***** válasza:

Viccelsz? Ilyen kisfokú romlásnál meg akarod műttetni a szemed? Hadd idézzek Leo Angart: Szerezd vissza éleslátásodat c. könyvéből:

"A lézeres sebészet a legújabb fejlemény a látásproblémák mechanikus megközelítésének terén. Ennek során az történik, hogy a korrekciós lencsét mintegy „rávésik" a szaruhártyádra. Mivel a szaruhártya mindössze fél milliméter vastag, mindennemű műtéti beavatkozás jelentősen meggyengíti a szövetet. Ez a sebészeti beavatkozás elkerülhetetlen következménye. Az ezt követő komplikációk pedig látáskárosodást okozhatnak. Továbbá az éjszakai látásod valószínűleg komolyan romlani fog, úgyhogy megeshet, hogy sötétben nem is tudsz majd a volán mögé ülni. Az Egyesült Államokban és Kanadában folyamatban van azoknak a törvényeknek a megalkotása, amelyek eltilthatják a lézeres szemműtéten átesett embereket az éjszakai vezetéstől. Németországban a jogosítvány megszerzésének egyik követelménye a speciális kontrasztvizsgálatok elvégzése. Sok ember, aki átesett a Lasik lézeres szemműtéten,* megbukik ezen a vizsgálaton, következésképpen nem szerezhet vezetői engedélyt. Egyesek pedig azt veszik észre, hogy a lézeres szemműtét után olvasószemüveget kell hordaniuk. így ők gyakorlatilag az egyik szemüveget egy másikra cserélik.

* A legelterjedtebb lézeres műtéti beavatkozás, a betűszó eredete {Lasjer assisted (i)n situ (keratomileusis, vagyis lebenyképzés mellett végzett lézeres beavatkozás. A műtét során speciális eszközzel bemetszést ejtenek a szaruhártyán, a keletkezett lebenyt felhajtják, majd alatta elvégzik a lézeres beavatkozást - a Ford."

2013. jún. 14. 01:20
 4/7 anonim ***** válasza:

"szemkifeszítések kimaradnak"

Hogyne! Hozzá se nyúlnak!

2013. jún. 14. 01:27
 5/7 Makoscsiga válasza:

"Szerezd vissza éleslátásodat c. könyvéből"

Szerintem ez, amit írtál egyszerűen baromság. Rengeteg embert tudok a közelemben, akiken ilyen műtétet csináltak, olyanok is vannak közöttük, akiknek az elsők között műtöték Lasik-kel a szemét, és teljesen elégedettek, és nincs romlás, nem érzékenyek a sötétben vezetésre. Az viszont igaz, hogy az öregségi látásromlást nem lehet vele elkerülni, de az azoknak is romlik, akiknek soha nem kellett szemüveg.

A -1, -1.25 annyira gyenge defektus, hogy ilyet szerintem lehet, hogy nem is műtenek. A barátnőmé -6, -7 volt, egy kis asztigmatizmussal, és most tökéletesen lát, semmi baja az éjjszakai vezetésnél.

2013. jún. 14. 05:30
 6/7 lencsefőzelék ***** válasza:
Mákoscsiga, szerintem meg nem baromság. Nem tudom, hogy az ismerőseidet mikor műtötték, az én legjobb cimborámat a ’90-es évek második felében. Akkor jó is volt neki, nem kellett neki szemüveg, elégedett volt. Az utóbbi néhány évben viszont pont azt vettem észre nála, amiről a könyv is ír: egyértelműen romlott az éjszakai látása vezetésnél. Míg én (szemüvegben) sokkal hamarabb észreveszem az út szélén gyalogló kivilágítatlan embert, ő sokkal később. Be is vallotta, hogy már nem lát olyan jól távolra (szürkületben ugyanúgy, mint éjjel).
2013. jún. 14. 09:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sokrétegű válaszokat. Egy ideig még biztos nem műtettem meg. Sem anyagilag nem tudom magamnak megengedni és még bátorságot is kell gyűjtenem. Majd kiderül mit hoz a jövő számomra. De addig is folyamatosan próbálok informálódni és lelkiekben erőt gyűjteni!
2013. jún. 14. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!