Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem hordhatok Air Optix...

Miért nem hordhatok Air Optix lencsét, ha elméletileg az jobb lenne nekem?

Figyelt kérdés

Biofinity-t írt ki az orvos. Első kontroll alatt nem volt komolyabb gond, viszont 2 napja most nem hordom, mert teljesen beereződött.

probalencsémről van szó, azt írják oxigénhiányos, aminek két oka lehet. Mivel 2 hét alatt nem volt gond, ezért ebből se lehet kiindulni, mivel egész nap nem voltak a szemeimben, mondván hogy megszokásos alapon hordtam őket (elsőnap 4, másodiknap 5 óra stb.)

Estére már száraznak is érzem a szemem, nem beszélve arról, hogy a látásminőség jó nagyon is, de egy szemüveghez képest nincs az a "profi élesség". lehet csak a kemény és lágy lencsék miatt, de pl. kijelzőket elmosódva látom csak.

Egy másik hozzáértő, azt javasolta, meg kéne próbálni az AirOptix-ot (abból is van tórikus és sima is), mert nagyobb oxigénátengedő képességű, de az orvosom ragaszkodik a Acuvue-hoz.

Másik eset az lehet, hogy nem tisztult ki a lencsém, bár ezt kétlem, mert

1. vagy többet ázik, mint kellene (mivel pl. most se hordom 2 napja)

2. normálisan megdörzsölöm ápolófolyadékban kézzel is, naponta akár 2x is.

Görbület és egyéb adatok AirOptixnál is ugyanazok. Miért kell gyengébb oxigénáteresztésbe gondolkodni, ha van erősebb?

2013. jún. 6. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Az említett lencsék mindegyike nagyon jó oxigén áteresztésű, szóval kétlem hogy ezzel lenne gondod. Viszont

lehet az anyagával, vagy bármivel... De a lencsét az orvos ajánlja, viszont neked kell kiválasztanod hogy melyiket akarod azok közül amit jók a szemedre. Ha jó görbületben meg mindenben az AirOptix és te azt akarod, akkor ezt mondd is meg a dokinak.

2013. jún. 6. 21:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Én megkérdeznék más orvost is. Néha azért ajánlanak bizonyos márkákat, mert a gyártótól jutalmat kapnak.
2013. jún. 7. 09:59
 3/3 A kérdező kommentje:

nem tudom mi a gond, 2 napig normális, harmadnap berakom és fáj rögtön. Megnézem tükörben és teljesen piros, beereződött.

Esetleg fordítva raknám be? Tudtommal ápolófolyadékba helyezvén kifordul a helyes irányba.

2013. jún. 10. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!