Miért nem hordhatok Air Optix lencsét, ha elméletileg az jobb lenne nekem?
Biofinity-t írt ki az orvos. Első kontroll alatt nem volt komolyabb gond, viszont 2 napja most nem hordom, mert teljesen beereződött.
probalencsémről van szó, azt írják oxigénhiányos, aminek két oka lehet. Mivel 2 hét alatt nem volt gond, ezért ebből se lehet kiindulni, mivel egész nap nem voltak a szemeimben, mondván hogy megszokásos alapon hordtam őket (elsőnap 4, másodiknap 5 óra stb.)
Estére már száraznak is érzem a szemem, nem beszélve arról, hogy a látásminőség jó nagyon is, de egy szemüveghez képest nincs az a "profi élesség". lehet csak a kemény és lágy lencsék miatt, de pl. kijelzőket elmosódva látom csak.
Egy másik hozzáértő, azt javasolta, meg kéne próbálni az AirOptix-ot (abból is van tórikus és sima is), mert nagyobb oxigénátengedő képességű, de az orvosom ragaszkodik a Acuvue-hoz.
Másik eset az lehet, hogy nem tisztult ki a lencsém, bár ezt kétlem, mert
1. vagy többet ázik, mint kellene (mivel pl. most se hordom 2 napja)
2. normálisan megdörzsölöm ápolófolyadékban kézzel is, naponta akár 2x is.
Görbület és egyéb adatok AirOptixnál is ugyanazok. Miért kell gyengébb oxigénáteresztésbe gondolkodni, ha van erősebb?
Az említett lencsék mindegyike nagyon jó oxigén áteresztésű, szóval kétlem hogy ezzel lenne gondod. Viszont
lehet az anyagával, vagy bármivel... De a lencsét az orvos ajánlja, viszont neked kell kiválasztanod hogy melyiket akarod azok közül amit jók a szemedre. Ha jó görbületben meg mindenben az AirOptix és te azt akarod, akkor ezt mondd is meg a dokinak.
nem tudom mi a gond, 2 napig normális, harmadnap berakom és fáj rögtön. Megnézem tükörben és teljesen piros, beereződött.
Esetleg fordítva raknám be? Tudtommal ápolófolyadékba helyezvén kifordul a helyes irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!