A kislányom 6 éves most derült ki hogy mind a 2 szemével baj van. A jobb szeme +2,5 a bal +3,5. Ezek az értékek mennyire rosszak? Azt mondják hogy ezekre az értékekre jár az emelt családi pótlék erről esetleg valakinek valami info?
gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnőttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom:
Tisztelt kérdező! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntő. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthető a szeme ebből a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelső számot sem, 10 % alatti a vízusa.
nem tudom h meg esedekes e kerdes de anyuka/apuka ne tessek aggodni +os szemuveget kitudjak noni a kicsik :))
sokkal jobban rugalmas a szemuk mint nekunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!