Kb fél éve, kis szünetekkel folyton "begyullad" a szemem, hol az egyik hol a másik, és kicsit gennyes könny jön belőle. Sokféle cseppet kaptam már rá, de semmi sem használ, újra visszajön. Mit tehetek?
A folyás normális dolog.
Szerintem talán megpróbálhatnád a táplálkozásban keresni a megoldást. Talán valamilyen ételallergia okozhatja. Szerintem kezd a tejtermékek elhagyásával. Nagy esélyt adok neki, hogy az okozza. Nekem is száraz, tapadós, csipás, gyulladtnak érzett volt a szemem amíg tejterméket ettem. Ahogy elhagytam őket, ez megszűnt. Úgy két-három évig hagytam ki őket. Nemrég ritkán, és egyre gyakrabban ismét eszek tejtermékes ételt, gondolok itt sütire, csokira, pizzán sajt, és idáig még nem jött vissza a probléma. Gondolom amíg nem telítődik a szervezetem, addig nem is lesz gond. Mondjuk nem is tervezem, hogy vissza állok a tejtermékekre.
Nem nagyon eszem tejterméket, nem szeretem se a sütiket, sem a krémes dolgokat, a tejes italoktól pedig fáj a hasam, úgyhogy azokat is hanyagolom...
A folyást pedig csak azért gondoltam, mert szerintem erősebb, mint a normális lenne, de nem viszketett soha vagy ilyesmi, viszont nőgyógyásznál sem voltam még. Csak a neten olvastam valamikor régebben, hogy a szemre is hathatnak az ilyesmi betegségek, de akkor máshol keresgéljek?
Nem csak a tejtermékre gondoltam, hogy allergia miatt okozhatja, csak arra első sorban. Sok élelmiszer van még, amire allergiás lehet az ember. Nem kerül semmibe kipróbálnod, veszteni nem vesztesz, ha pl. két-három hétre kihagysz az étrendedből egy-egy dolgot.
Egyébként tejfehérje sok-sok élelmiszerben van alkotórészként.
Szemre javasolnék Neked: OCCULO-HEEL szemcseppet. Nincs mellékhatása, mert homeopátiás.
és megpróbálhatnál szopogatni: Pulsatilla CH9-et és Euphrasia CH9-et.
Az egyiket minden délelőtt, a másikat minden délután napi egyszer 3 globuluszt. De előtte-utána fél-fél órán át ne egyél, ne igyál, ne dohányozz, ne moss fogat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!