Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egy vakon született embernek,...

Egy vakon született embernek, ha 15 vagy több év után megjön a látása, nem kap sokkot a színektől és "látványtól"?

Figyelt kérdés

2013. máj. 10. 17:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%
Eszmeráldán kívül én ilyet még nem hallottam, szerintem nincs is ilyen.
2013. máj. 10. 17:59
 2/17 anonim ***** válasza:
21%
Hogyne volna olyan, ne beszélj már hülyeségeket. Esmeraldanak is azért látott felnőtt korában, mert akkor találkozott egy szemorvossal, aki saját pénzén állta a műtéti költséget. Már Esmeraldat kisebb korban is meglehetett volna műteni csak nem volt rá pénze.
2013. máj. 10. 18:09
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értéktelen válaszokat!
2013. máj. 10. 18:10
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen. Sokkot nem kap, de először nagyon nehezen tájékozódik a látottak alapján, azt külön meg kell tanulni. Még az egyik egyetemi előadáson mesélt a prof egy olyan esetről, amikor valakit, aki születetten vak volt, huszonéves korában sikeresen megműtöttek. Amikor már látott, az utcán még jó darabig becsukta a szemét, és inkább a kutyájával vezettette magát, mert nem érezte magát biztonságban, ha látott. Aki születésétől fogva lát, annak természetes, hogy amit lát, abból mi van közelebb, mi távolabb, mi közeledik, mi távolodik stb., de ez egy frissen látónak egyáltalán nem evidens, meg kell tanulnia, szoknia.
2013. máj. 10. 18:11
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönnöm a értékelhető választ és hogy nem tollkordtál!
2013. máj. 10. 18:13
 6/17 kgaba88 válasza:
100%
Szerintem sokkot nem kap, de biztos, hogy először nagyon rosszul lát, mivel az agynak meg kell tanulnia látni úgymond, mint pl. a mozgást is el kell sajátítanunk kicsikorban. Attól, hogy anatómiailag ép lesz a szeme pl. egy műtéttől, attól még egyből nem fog tökéletesen látni. Csecsemőként köztudott, hogy kb. 20-30%-os a látásunk és az agy fokozatosan tanulja meg összehangoltan használni a szemeinket.
2013. máj. 10. 18:40
 7/17 anonim válasza:
szerintem akár sokkot is kaphat.olyanról már hallottam hogy olyan ember aki süket volt,születésétől,megműtötték és aztán már hallott. és sokkot kapott a sok új zajtól.
2013. máj. 10. 18:41
 8/17 anonim válasza:
10%
hallottam olyanról, hogy valaki öngyilkos is lett a sokktól
2013. máj. 10. 18:49
 9/17 zati19 válasza:
34%
Engem mindig is a kíváncsiság hajtott előre, így, ha vak lennék, tudni akarnám, milyen látni. A Bieber-féléktől először sokkot kapnék, de talán a Rivotril segítene! :D Amúgy hirtelen nem is biztos, hogy tudná, mi az a szín. Külön meg kéne tanulnia. Te pl. hallasz, mégse tudod megkülönböztetni az "a" hangot a "g"-től (zene). Legalább, ha nő lenne az illető, nem csesztetne, ha az okkerre is sárgát mondok! :D
2013. máj. 10. 20:20
 10/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, lehet-e ilyen, de ha igen, szerintem is kaphat sokkot. Én pl. 5-6 dioptriás vagyok, elég rosszul látok. Gyerekkoromban szódásszifon szemüvegem volt, ami erősen torzította az arcomat. Ha levettem a szemüvegem, egy nagyon szép kislányt láttam a tükörben, mert nem torzította az arcomat az üveg, ha felvettem, akkor csak egy szemüveges bagoly nézett vissza rám a tükörből. A fényképek szerint is egy nagyon szép kislány voltam, ha nem volt rajtam az a borzadvány. 6 évesen lettem szemüveges és 15 éves koromban kaptam végre kontaktlencsét. Na, akkor jött a sokk...Kontaktlencsével már nem is láttam magam olyan szépnek, mint ahogy az a rossz szememmel szemüveg nélkül tűnt a tükörben. Hozzá kellett szoknom ehhez az új archoz, a csalódáshoz...Volt egy kis sokk.
2013. máj. 10. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!