Miért fáj a fejem a napszemüvegektől?
Kínaitól kezdve több százezer forintosat is próbáltam már. 2 összefüggő problémát is észrevettem. Úgy érzem mintha dioptriás lenne. Ha jól emlékszem kicsinyíti amit látok benne. (ha számít kipróbálom, hogy nagyít vagy kicsinyít-e)
A másik jel, hogy nagyon nehezemre esik a lépcsőn közlekedés, nem érzem a szintkülönbség nagyságát, sőt járdán is bizonytalanul megyek napszemüvegben. Ezeken kívül észre vettem, hogy ha megnő a hajam és lenő a szemem elé attól is iszonyatosan meg tud fájdulni a fejem.
Az érdekelne, hogy mi a problémám oka és hogy hordhatnék napszemüveget?
Kicsit okosabb ötleteket szeretnék a ne hordj napszemüveget és a vágd le a hajadatnál :D
Egyetértek.
Plusz: ha olyan szemüveget veszel, amelynek a lencséje nem takarja rendesen a szemet, akkor a szemed és a fejed is állandó stressz alatt áll: ha az üveg kicsi, akkor a déli, koradélutáni tűző nap "bevilágít" a szemüveg lencséje fölött (elég egy minimális szint is) és a szemed előtti napszemüveg sötétje és a fény között állandóan igazgatnia kell a szemednek. Ettől nagyon meg tud fájdulni az ember feje (tapasztalat), és a látása is beszűkülhet kissé egy idő után.
Nem hiszem, hogy dioptriás volna a szemüveged, mert azt mindig külön kell csináltatni. Az én napszemüvegem olyan (mert alapból szemüveges vagyok): napszemüveg-keretbe tettek külön kérésre dioptriás, UV-védős napvédő lencsét.
Figyelj arra is, hogy a szemüveg szára ne szorítsa a fejedet; ill. ha kicsit aszimmetriás a fejed, akkor igazíttasd utána a szárakat a fülvonalnak. Ha a keret rosszul van beigazítva, vagy abban a lencse fókusza nem jó helyen van, akkor nem csoda, ha szédülsz benne, vagy nem ott van a padló, ahol szeretnéd.
A hajadat nem kell levágatni, de jó, ha el- vagy feltűzöd olyankor, amikor napszemüveget viselsz.
Pár száz forintost nem szabad venni, akármennyire is nincs pénzed, mert ha a szemed tönkremegy, azt nem pótolja semmi. Márpedig a pár száz forintosok szinte soha nem UV-védettek. Ilyenkor valójában nemhogy hazsnálnál a szemednek, hanem ártasz neki: a sötét üveg miatt kitágul a pupillád és sokszorosaát elnyeli a káros UV-sugaraknak.
Csak jó minőségű napszemüveget érdmes és szabad hordani. Ha nincs pénzed drágábbra és jó minőségűre, inkább ne hordj semmit, a szemednek jobb, mintha valami gagyi vacak miatt tönkremenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!