Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsében úszás + szauna?

Kontaktlencsében úszás + szauna?

Figyelt kérdés

Magas dioptriás szemüvegem / kontaktlencsém van, rendszeresen elkezdte úszni járni, azonban rendkívül zavar, hogy nem látok tisztán, sőt a medence másik oldalára sem, ami nagyon zavaró, így szemüvegben szoktam úszni, ami annyira nem komfortos.

A kérdésem az lenne, hogyha úszószemüveget veszek, alatta a kontaktlencsém biztonságban van? Illetve, a szaunával mi a helyzet, lehet viselni közben?

2013. ápr. 21. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
ha total racuppan a szemedre márpedig a jobb fajta uszoszemuvegnek ez lenne a funkcioja akkor biztonsagban van a szemed. En is lencses vagyok es mar szaunaztam benne, semmi nem tortent.
2013. ápr. 21. 20:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is ha nem éri víz a szemüvegben akkor oké, egyik ismerősöm vízipólózott is lencsében, mert ott aztán sem a rendes sem az úszószemüveg nem megengedett a balesetveszély miatt. Hát ő meg szegény nem látott, kénytelen volt. Nem volt baja.

Viszont ha bármi szokatlant észlelsz, vörösség, duzzanat, gyulladás stb, akkor hagyd abba és fordulj szemészhez azonnal!

Szerintem a szauna még kevésbé gáz, mint az úszás.

2013. ápr. 21. 20:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. ápr. 22. 08:36
 4/6 anonim ***** válasza:
szia, lehet kapni dioptriás úszószemüvegeket, bár nem olcsók, de ha ez kell a szemed egészségének, szerintem megéri egyet venni!:)
2013. ápr. 22. 17:49
 5/6 anonim válasza:
Ilyen jó a napi kontaktlencse. Drágább, mint a sima, de ilyenkor hasznos. Reggel beteszed aztán miután úsztál kidobod..
2013. ápr. 22. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:
A vizilabdásoknak napi lencséjük van, azért viselhetik a vízben is!
2013. ápr. 24. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!