Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől van az, hogy random...

Mitől van az, hogy random időnként pixelnyi felvillanásokat látok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Általában nem középen hanem inkább a perifériában. Úgy kell elképzelni, mint amikor nézitek a monitort, és időnként felvillanna egy pixelnyi piros vagy fehér fénypont egy nagyon apró, majd el is tűnik. Olyasmi mintha egy kis üvegdarabka úszkálna a szemben, amin véletlen megtörne furán a fény (persze tudom hogy ez nem lehet) (21/F)

2013. márc. 7. 01:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Szemészet, mielőbb. Ezer oka lehet, a legrosszabb okokat a szemész tudja kizárni. Utána, ha már ki vannak zárva a legrosszabb okok, utána ráérsz itt kérdezősködni.
2013. márc. 7. 05:57
 2/2 A kérdező kommentje:
De hisz 1 éve voltam szemorvosnál az asztigmiás szememre szemüveget készíttetni, és szemfenékvizsgálatot végzett kitágított pupillával. Ez inkább arra hasonlít, mint mikor néha rosszul dörzsöljük meg a szemünket, és egy pár mp-g olyan sok kis fényes mozgó pöttyöt látni főleg a perifériában. Amúgy vannak aszememben olyan úszkáló elhalt érdarabkák, de nem olyan sok hogy zavarjon, vagyis ahogy öregszem úgy szép lassan szaporodik, szerintem ez természetes. Floaterre gondolok itt. Ha nem figyelek rájuk, akkor az agy "kiretusálja".
2013. márc. 11. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!