Milyen egy jó szemüveg? Mire kell odafigyelni vásárláskor?
Ha olyan trehány vagy, mint én, akkor egy masszív keretet válassz. Nem az a lényeg, hogy vastag legyen, a csuklónál (ahol a szárát be lehet csukni) az is lehet gyenge. Nem annyira lehet ezt így szóban elmondani, de kézbe véve érezni a kereten, hogy elég masszív, vagy úgy hajlik össze-vissza. Nekem nem vastag, fém keretem volt (amíg el nem kevertem), rugós (azaz ha félig becsukom, becsukódik egészen), fölül fém, alul damil a lencsénél. Jó sokáig bírta. Sajnos ilyen jót legutóbb nem találtam, de neked talán nagyobb szerencséd lesz.
A másik, amivel egyszer befürödtem, az az volt, hogy nem volt elég hosszú a szemüveg szára. Vagy nagyon belenyomódott elöl a fejembe, vagy húzta a fülemet. Ezt ott még nem vettem észre, csak otthon. Szerencsére lehetett rajta hajlítani, és jó lett.
Nézd meg, hogy szimmetrikusan áll-e a fejeden, és nem csúszik-e le könnyen az orrodon (ha előrecsúszik, akkor folyton igazgatnod kell majd, hogy jól láss).
Szóval ennyi. Sok szerencsét!
Masszívabb keretet válassz. Nem muszáj az SZTK keretet.
Az a lényeg hogy kerüld a vékony kereteket mert könnyen hajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!