Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen egy jó szemüveg? Mire...

Milyen egy jó szemüveg? Mire kell odafigyelni vásárláskor?

Figyelt kérdés
2013. márc. 5. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen szemüveg? Mire fogod használni? Ha rossz a látásod, akkor ugye a lencse paraméterei adottak, azt az orvos írja fel. Innentől kezdve csak annyi dolgod van, hogy kiválaszd a legjobban álló formát és színt. Olyat válassz, ami sok ruhához jó, de optikában segítenek, hogy ne olyat válassz, ami nem előnyös az arcformádhoz. Az eladóknak ebben az esetben nem az az érdekük, hogy rádsózzanak egyet, mert általában ez hosszútávra szól.
2013. márc. 5. 16:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Rövidlátó vagyok.
2013. márc. 5. 16:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Jah és a keret része érdekelne, hogy melyek a jók, mik a rosszak, mit kell kerülni, ilyesmi.
2013. márc. 5. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha olyan trehány vagy, mint én, akkor egy masszív keretet válassz. Nem az a lényeg, hogy vastag legyen, a csuklónál (ahol a szárát be lehet csukni) az is lehet gyenge. Nem annyira lehet ezt így szóban elmondani, de kézbe véve érezni a kereten, hogy elég masszív, vagy úgy hajlik össze-vissza. Nekem nem vastag, fém keretem volt (amíg el nem kevertem), rugós (azaz ha félig becsukom, becsukódik egészen), fölül fém, alul damil a lencsénél. Jó sokáig bírta. Sajnos ilyen jót legutóbb nem találtam, de neked talán nagyobb szerencséd lesz.

A másik, amivel egyszer befürödtem, az az volt, hogy nem volt elég hosszú a szemüveg szára. Vagy nagyon belenyomódott elöl a fejembe, vagy húzta a fülemet. Ezt ott még nem vettem észre, csak otthon. Szerencsére lehetett rajta hajlítani, és jó lett.

Nézd meg, hogy szimmetrikusan áll-e a fejeden, és nem csúszik-e le könnyen az orrodon (ha előrecsúszik, akkor folyton igazgatnod kell majd, hogy jól láss).

Szóval ennyi. Sok szerencsét!

2013. márc. 5. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
lehetőség szerint olyan keretet válassz aminek van papucs az orrnyergénél, különben állandóan le fog csúszni az orrodról.
2013. márc. 5. 20:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Az ilyen sztk-s, oldschool jellegzetű keretek mennyire jók? Azokon pl. nincs papucs.
2013. márc. 5. 20:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Masszívabb keretet válassz. Nem muszáj az SZTK keretet.

Az a lényeg hogy kerüld a vékony kereteket mert könnyen hajlik.

2013. márc. 6. 18:39
 8/9 anonim ***** válasza:
ByeAlex felnyomta a hipszteres keretek árát :P
2013. márc. 6. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:
nehéz őket állítani (szinte nem is lehet), és ha esetleg megsérül pl a szára, akkor nem lehet hozzá újat rendelni, valamint hegeszteni sem tudják, szóval vehetsz egy teljesen új keretet...
2013. márc. 7. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!