Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hány dioptriás a szemüvegetek?

Hány dioptriás a szemüvegetek?

Figyelt kérdés
Közelre vagy távolra nem láttok? Mióta rossz a szemetek? mennyire zavar? nekem 2,25 és teljesen el vagyok keseredve, mert még túl fiatal vagyok és nemtudomm :) ne irjátok oda h sehányas mer nincs!
2013. febr. 12. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0.5-ös, távolra nem látok. Kb. 2 éve vettem észre, hogy távolra nem igazán úgy látok, mint kéne. És végre a táblán már látom, hogy az a fehér kréta nem egy katyvasz, hanem írás. :) Csak órákra szoktam felvenni, máskor nem szükséges hordanom. Néha én is elkeseredem, hogy 17 évesen nem tökéletes a szemem, de eszembe jut, hogy van olyan osztálytársam, akinek 5 dioptriás a szemüvege, és hogy neki rosszabb. Az elején nagyon utáltam a szemüvegem, de mára már semmi bajom vele. :)
2013. febr. 12. 21:15
 2/14 anonim ***** válasza:
2,25 távolra nem látok, kb. 13 éves korom óta. Sport közben szokott zavarni, amúgy nem. Most 24 vagyok :)
2013. febr. 12. 21:16
 3/14 anonim ***** válasza:
Ne keseredj, vannak nálad olyanok, akiknek sokkal rosszabb a szemük. Például én. Rövidlátó vagyok, a bal szememre 6,5, a jobbra 8-as kell. Kb. 7 éves koromban kezdett el romlani. Te legalább még szemüveg nélkül is látsz, nekem tiszta homály minden. Már megszoktam, és nem szokott zavarni.
2013. febr. 12. 21:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Most 0,5-ös..1 évig ritkán használtam, mostmár órákon,itthon muszáj mert nem látok.Ráadásul azóta sokat romlott ezért most nemtudom hanyas.. Távolra nem látok jól, 2éve, nagyon zavar! :@
2013. febr. 12. 21:41
 5/14 anonim ***** válasza:

2.25 és 1.75ös

pluszos a dioptriám (szóval közelre rosszabb),de van rajta még cylinder is (azt enm tudom már hányas) ,úgyh távolra sem látok jól.

Őszintén szólva annyira nem zavar,sokkal nagyobb bajom is lehetne,mint az ,hogy szemüveget vagy lencsét kell hordani.

és kb 10 éve rossz. Ahhoz képest nem romlott sokat,0.5-1el kezdtem .Már egy ideje nem romlik,szerintem nem is fog

2013. febr. 13. 15:05
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a vàlaszaitokat! nekem 11 éves koromban kezdett romlani. akkor sokáig nem hordtam és sokat romlott :( azóta már eltels sok idő :)
2013. febr. 13. 20:34
 7/14 anonim ***** válasza:
A szemüvegem -3.25 és -2.75 az egyik cilinderes is. Ezt a szemüveget 8 éve vettem, azóta sem hordtam mert nem tetszek magamnak szemüveggel, viszont most kontaktlencsém van már, az mindkettő -2es, szóval javult egy kicsit a látásom.
2013. febr. 14. 00:10
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem nyolcadikban 6 dioptriás volt, 20 éves koromban léptem át a 10-et. Végül 12 ill. 16 dioptriás lett, és sajnos jöttek a nagyfokú rövidlátás szövődményei is: bevérzések, gyulladások a retinán, majd sorvadás és makula-degeneráció.

Ne aggódj, a 2,25 nem sok!

2013. febr. 14. 22:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Huu utolsó neked mitöl romlott úgy a szemed? és hogy viszonyulsz hozzá? :O
2013. febr. 18. 20:41
 10/14 anonim válasza:
Nekem -4
2013. febr. 19. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!