Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen lesz annak a szeme aki...

Milyen lesz annak a szeme aki most rövidlátó és 40 évos kora után kialakul nála az időskori távollátás?

Figyelt kérdés

Nekem most -4es mindkét szemem és ha nem lesz semmi olyan szembetegségem akkor ez már nem romlik tovább elvileg.

Idős koromra milyen lesz? Van olyan hogy vki rövidlátó és távollátó is? Vagy a rövidlátás csökken valamennyivel?

2013. jan. 27. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Honnan veszed ezt a marhaságot?Miért csökkenne a rövidlátás?

Ha valaki rövidlátó meg távollátó is annak kifogástalan a szeme

2013. jan. 27. 15:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor idősebb koromban visszaeshet 1-2 dioptriát a látásom? Lehet majd -3as is a szemem?
2013. jan. 27. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, nem fog változni, hacsak valami más probléma nem adódik.
2013. jan. 27. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Valószinüleg bifokális szemüveg fog kelleni, távolra -4 ,közelre megy gyengébb az életkorodtól függően 1-2 dioptriával. Nem valószinű,hogy közelre pluszos lesz ,de olyat is látott már a világ.
2013. jan. 27. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Még egy kis kiegészítés: a szemlencse alkalmazkodási képessége csökken ,ez az időkori távollátás.. ha neked eddig -4 volt,az közelre már sok lesz. Most (gondolom nem okoz gondot a szemüvegedben olvasni,de ha 40 felett leszel kevesebb kell közelre. Távoli látásodat NEM befolyásolja a korod,szóval sjanos az -4 es fog maradni amig élsz. Ha csak meg nem műtteted.
2013. jan. 27. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem pl pluszos a szemem,ha ilyen marad,akkor távolra +2 egész életemben,közelre viszont nekem több fog kelleni idő koromra.
2013. jan. 27. 20:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Én 50 vagyok. Mióta az öregszeműség fellépett nálam, közelre egyre kisebb dioptriaszámú szemüvegre van szükségem, távolra viszont ugyanolyanra. Van egy utcai szemüvegem, van egy szobai, van egy a számítógéphez és egy olvasáshoz. Ebben a sorrendben egyre kisebb dioptriájú. A legerősebb 12/16, a leggyengébb, az olvasó 7/9-es.
2013. jan. 27. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!