Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A vakok milyen színt látnak?

A vakok milyen színt látnak?

Figyelt kérdés
Ez most abból jött, hogy ha egy ember becsukja a szemét, akkor feketét lát. Így van ez a vakoknál is?

2013. jan. 12. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
párom nagybátyja vak, ezt még nem kérdeztem tőle, csak azt hogy álmodik-e és hogy, azt mondta szokott álmodni, de csak hang és illatok formájában, tudom nem ez volt a kérdés, csak érdekességképpen írtam le
2013. jan. 12. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

attól függ mennyire vak és miért

egy vak ismerősöm aki régen látott azt mondta hogy fényeket lát, olyan pirosas-szerűeket mint mikor napozik az ember és csukva van a szeme, amúgy meg ha kevés a fény akkor feketét

2013. jan. 12. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

Ha vak akkor nem lát színt se.

Ezt így elég nehéz elképzelni mert ugye ha becsukjuk a szemünket akkor nem a nagy üresség van hanem mondjuk feketét látunk.

2013. jan. 12. 15:48
 4/4 anonim válasza:
100%

Mondhatjuk, hogy feketét látnak folyamatosan, csak ők nem tudják mi az a látás (soha nem tapasztalták azokra gondolok), tehát nem tudják, hogy feketét látnak.

Esetleg, ha jobban belegondolsz, amikor gondolkozol, nem azon, hogy mit fogsz csinálni holnap, vagy hogy az hogy néz ki, hanem amikor csak gondolkozol (pl.: matekon), akkor nem igazán látsz magad előtt semmit se feketét, se semmit. Na, ilyesmi lehet a vakoknak is.

2013. jan. 15. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!