Valaki segítsen! Dokihoz csak nagyon végső esetben szeretnék menni, mert nincs TB-m. Mi lehet a bajom?
Figyelt kérdés
Kb 4 napja kezdődött el fájni a bal szemem sarka felül. Nem tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet, gondoltam csak a szemfestéktől gyulladt be és majd elmúlik... De nem így lett.. tegnap este megdörzsöltem a szemem és már elég durva volt a fájdalom. Kimentem a fürdőszobába, hogy megnézzem a tükörben, (Lényegében ez a felső szemhéjon a szempillák alatti rész, a bal szemem külső sarkán) elég fehér volt az a rész, de sem duzzadás, sem pirosság, tehát semmit nem lehetett látni, csak hogy fehéres. Aztán mondom megnyomom, hátha történik valami. És kipattant. Elég sok genny jött ki, élénksárga színű, utána vetem észre hogy 2 van egymás mellett. Kimostam a szemem vízzel, lefeküdtem aludni, és ráraktam egy vizes vattát hogy borogassam. Reggel felkeltem, megnéztem, és ugyanúgy fehéres, csak most nem az a sárgás genny jön belőle, hanem fehér és átlátszó lé. Pislogásnál fáj. Szerintetek???2013. jan. 7. 09:56
1/6 anonim válasza:
menj el orvoshoz.a szemed az nem játék.ellátnak tb nélkül is.Kötelesek ellátni!
2/6 anonim válasza:
Szerintem egy (vagy kettő) sima pattanás volt, ha genny jött belőle, és másnap sima lé, akkor szinte biztos. TB nélkül is ellát a doki, max. szól, hogy rendezd a tb jogviszonyodat. Amúgy lehet, a gyógyszertárban is megmutathatnád, és a patikus tudni fogja, mi lehet ez pontosabban.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. jan. 7. 10:28
4/6 anonim válasza:
Tb nélkül is ingyen ellátnak ugyanúgy, annyi, hogy adnak egy papírt, amire az van írva, hogy rendezd a tb jogviszonyod.
5/6 anonim válasza:
ergo pattanas, de nem szokvanyos, ott a szemen masfajta mirigyek vannak mint a bor tobbi reszen, azert tud ilyen fajdalmas es furcsa lenni (ez egyebkent maga az arpa). valszeg tobrex kenocsot vagy hasonlo antibigyos kenocsot fogsz ra kapni, de azt kerhetsz a patikaban is veny nelkul. persze azert nem art elmenni a szemeszetre, nem mindegy hogy melyik mirigy gyulladt be, illetve vigyazni kell, nehogy betokosodjon a mirigy (elzarodik kivezeto nyilasa pl a gennytol, es akkor nem tud urulni) ez maga a jegarpa egyebkent.
6/6 anonim válasza:
Járási hivatalban sürgősen kérj tb ellátásra jogosító hatósági bizonyítványt. Vagy már tudod, hogy nem vagy rá jogosult? Esetleg el is utasítottak?
Ezzel természetesen nem közvetlenül a szemproblémádat fogod megoldani... hanem a tb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!