Miért látok a szemem előtt átlátszó hosszú valamiket?
ha fekete pontok, alakok lennének, azt mondanám üvegtesti homály, ami nem múlik el, és idősebb korban, ill. a szem állapotától függően jön elő.
Marha idegesítő, néha már a "legyet" akarom elhessegetni a szemem elől. (ezt fehér fal elött a szemed mozgásával tesztelheted)
Nekem is vannak fonál ill. gömb alakú úszó formáim:D
Bár nekem van akk is ha hírtelen felállok az ülésből
Nekem is szokott lenni ilyen, es itt talaltam ra valaszt:
Egy beteg panasza:
A szemem előtt megjelenik valami átlátszó "képződmény", amely mozog és hiába dörzsölöm meg a szemem, nem múlik el, csak jó tízperc múlva. Olyan mint egy átlátszó, vízszínű zselatin. Bocsánat, de máshoz képtelen vagyok hasonlítani a látványt. Mi lehet ez?
Orvos valaszol:
A leírt panasz hátterében leggyakrabban a szemhéjszél lipid termelő mirigyeinek enyhe gyulladása állhat. A tapadós, nyúlós,"zsíros" folyadék viszonylag jól tapad a szaruhártyához és nehezen tudja a pislogás során a friss könny lemosni onnan. A mozgást lassan úszva követi a tapadás miatt.
A másik ok az üvegtest kocsonyás anyagának összetöredezettsége szokott lenni. Ez is követi a mozgást, viszont ez nem szokott teljes mértékben eltűnni, kikerülni a látótérből
Érdemes figyelni, mikor jelenik meg újra és megnézni nem pirosabb-e a szemhéj széle.
Ha többször is jelentkezik a panasz, melegvizes vattával óvatosan át kellene törölgetnie a szemhéjakat. Esetleg recept nélkül kapható antibiotikumos szemkenőccsel bekenni. Amennyiben 1-2 napos kezelés hatására nem észlelhető semmilyen változás, szemészeti szakrendelést kellene felkeresni.
Dr .... szemész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!