Vettem egy próba kontaktlencsét még 1 éve. Szinte nem is használtam, kidobjam vagy még kipróbálhatom?
Figyelt kérdés
Amikor megvettem még rengeteget próbálgattam, de feladtam, nem bírtam egyszerűen betenni, azt hiszem, túl érzékeny a szemem, mindig nagyon könnyeztem. Szóval itthon csak próbálgattam, de egy fél napra sem raktam be. A folyadékot felbontottam, de csak egy picit használtam belőle. Lehet, hogy hülyeség, de ártalmas lenne, ha megint megpróbálnám berakni?2009. aug. 10. 15:54
1/6 anonim válasza:
Úgy tudom, van a folyadéknak is és a lencsének is szavatossági ideje, felbontott és felbontatlan állapotra is. Nézd meg és azon az időn túl ne használd. A szemed fénye túlságosan nagy kincs ahhoz, hogy veszélyeztesd kísérletezgetésekkel.
2/6 anonim válasza:
szerintem az már "lejárt",anno nekem is könnyezett tőle a szemem több mint 1 hét volt mire ugy beraktam hogy nem éreztem utána semmi rosszat.
3/6 A kérdező kommentje:
igazatok van, már lejárt elvileg, úgyhogy inkább hagyom.. amúgy azt hallottam, hogy különböző lencsék is vannak, érzékenyebb szemre is (pl:lágy), legközelebb azokkal fogok próbálkozni, hátha jobban beválik.
2009. aug. 10. 21:15
4/6 anonim válasza:
miért neked nem lágy lencséd van ? manapság már szinte csak olyat használnak,nekem is az van. A kemény lencse nagyon macerás és azt érzed ha viseled, a lágyat nem.Igaz hogy azt könnyebb tisztítani.Na meg kivenni is könnyebb mert nem "tapad" a szemre de ebből adódóan sajnos könnyen ki is ugrik az ember szeméből
5/6 A kérdező kommentje:
Igazából nem mondták, hogy az milyen volt. De azt hittem, hogy csak egyféle lencse létezik, és csak nemrég hallottam, hogy van többfajta. Így azt gondolttam, hogy nekem az pont nem jó, mert egyszerűen nem birtam vele. És csak ilyen csoportosítások vannak közöttük?
2009. aug. 11. 20:39
6/6 anonim válasza:
előző vagyok
a lágy lencse olyan mint a kocsonya a kemény pedig olyan mint egy pici lencse ...szóval az kemény :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!