Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Minden délelőtt sírógörcsöm...

Minden délelőtt sírógörcsöm van ezektől az úszó homályoktól, ki sem tudok menni a napfényre megfogok kattanni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 12:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

segítek, ezt tanuljuk épp.

az úszó homályok megszaporodása a látótérben az üvegtest összeesését jelezheti.

Az üvegtest zselészerű anyagból áll össze, a "homályok" összeálló fehérjeszálacskák. ezek együtt mozognak a szemmel.

idős korban szaporodásukkor az üvegtest összeesik. ha a látótérben megszaporodnak a homályok és sötétben villanásszerű fények is megjelennek a látómező szélén, az azt jelenti hogy az üvegtest leválásakor húzza az ideghártyát ami így megsérülhet, elszakadhat és vaksággal jár ezért nagyon komolyan kell venni!

látsz sötétben villanásokat! mert ha igen, rohanj orvoshoz!

ha nem, akkor egyébként ártalmatlan jelenség, igen sok ember küzd vele.

sokat nem lehet tenni velük sajnos.

2012. okt. 22. 23:47
 12/16 anonim ***** válasza:

még valami: napba, lámpafénybe még véletlenül sem nézhetsz.

azt szaporíthatja őket. minden csupasz villanykörtét árnyékolnod kell és, keresni egy olyan orvost aki komolyan vesz, főleg ha villogásokat is látsz.

2012. okt. 22. 23:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi, de én megnyugtatásra vágytam, nem ijesztegetésre, mint írtam, tudom miről van szó, mi ez, mivel jártam orvosnál...
2012. okt. 23. 10:58
 14/16 A kérdező kommentje:
üvegtesti homály, csak nagyon sok, futkosó szálat látok :(
2012. okt. 23. 10:59
 15/16 anonim ***** válasza:
én próbáltalak megnyugtatni hogy ártalmatlan jelenség és sokaknak van
2012. okt. 23. 13:05
 16/16 anonim válasza:
El kellene menned a szemészetre, mert a szaru hártyád szerintem megsérült.
2012. okt. 26. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!