Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Normális, hogy ma délelőtt 10...

Normális, hogy ma délelőtt 10 körül kitágították a pupillámat egy vizsgálathoz és még mindig ugyanolyan tág?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 17:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már el kellett volna múlnia.

Nekem is volt ilyen vizsgálatom a napokban, max 4-5 óra múlva elmúlt.

Már tisztán látsz, vagy még homályosan?

Ha nem zavar, akkor várj reggelig, és ha még mindig olyan, akkor menj vissza a szemészetre.

2009. júl. 8. 17:35
 2/10 A kérdező kommentje:

MOstmár gyakorlatilag teljesen élesen látok, de a pupillám ugyanolyan tág maradt. :((

Épp ez hiányzott, így is hipochonder vagyok. :(

A látás elvesztése nem fenyeget, ugye? Gondolom, hogy nem egészséges a szemnek, ha sokáig ebben az állapotban marad, én meg egyre idegesebb vagyok, mert már 8 órája ilyen.

2009. júl. 8. 17:49
 3/10 anonim válasza:
100%
Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet, de én a helyedben elmennék aludni. Akkor ugye csukva van a szem, és szerintem nem károsul annyira, mintha ott ülnél a gép előtt tág pupillákkal, és a fény-csúnyán fogalmazva- még jobban bemenne a szemedbe.
2009. júl. 8. 17:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj.

Barátnőméknek is volt ilyen vizsgálat és utána 2-3ba telt, amíg visszaállt rendesen.

Amúgy csak mondom, hogy nekem több, mint egy hónapig volt így a szemem mert egy barom orvos felírt nekem gyógyszert aminek egyik mellékhatása volt. Fényre se reagált, apám itt szórakozott velem, hogy a szemebe világított :D aztán napra is mentem rendesen... muszáj volt.

Mindkettő teljesen fekete volt, mégse lett semmi problémám. Még számítógépnél is dolgoztam rengeteget, de nem okozott kárt, ne aggódj a te 8 óráddal még semmi baj nem lesz sőt pár napa alatt sem.

Nekem ez több éve volt és azóta se romlott a szemem. Nem tökéletes, de nincs problémám.

Azért az orvos kinyithatta volna a száját és mondhatta volna, hogy ne aggódj ez időbe telik. Pofám leszakad komolyan... és akkor higgyen az orvosnak az ember...

2009. júl. 8. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Jaj, mennyi hiba... bocs, szerintem a billentyűzetem szerencsétlenkedett. 2-3 napba telt azt akartam írni az elején. Remélem érthető valamennyire a szöveg.

Ne gépezz csak ha muszáj a tv-t pedig távolról nézd de azt se muszáj nézni. Alvás jó ötlet, vagy legalább kissé sötétett helységben tartózkodni és nem olvasni meg ilyesmiket. Szerintem ilyenkor jó ötlet a takarítás, vasalás az nem káros a szemre, mert aludni se lehet állandóan.

2009. júl. 8. 18:07
 6/10 A kérdező kommentje:

A barátnődnek 2-3 napba telt? ... Az nem kevés.:(

Nekem először pár órát mondott az orvos, utána, mikor még egyszer megkérdeztem, azt mondta, hogy honlapra elmúlik - de én ezt úgy értelmeztem, hogy "Á, holnapra elmúlik bőven, már emlékezni se fogsz rá." - a "pár órába" nekem a 8 óra nem tartozik bele, és főleg azért lettem ideges, mert a tisztán látásom idővel visszatért, nem is túl rég, de vele együtt nem igazán csökkent a pupillám.

Eddig én is pihentettem, csak most jöttem a gép közelébe, mert már ideges voltam. :/

Az biztos, hogy napokról nem beszélt - tehát remélem, legkésőbb holnap reggelre tényleg-tényleg rendbe jön. Főleg azért idegeskedem, mert szombaton elutazunk nyaralni, és ugye nagyon sokat leszek napon. Szeretnék úgy elmenni, hogy minden OK a látásommal.

De kedves utolsó válaszadó, némiképp azért megnyugtattál, köszi!

2009. júl. 8. 18:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Jaj, és engem a fény nagyon zavart, mikor jöttem, rengeteget kellett hunyorognom. Most jó, mert itt nem olyan éles a világosság.
2009. júl. 8. 18:14
 8/10 A kérdező kommentje:

*mikor jöttem haza - így értelmesebb

Köszi még egyszer a segítséget!

2009. júl. 8. 18:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha más nem akkor mindig legyen rajtad egy jó napszemüveg. Ha csak olcsó van ami nem uv szűrős azt fel se tedd mert bizonyított, hogy többet árt, mint használ. A szemed azt hiszi védve van és így nem védi saját magát a továbbiakban így szabadon károsítja a nap.

Akkor is legyen rajtad mindig ha már a szemed rendbe van mert még érzékeny lehet.

2009. júl. 9. 02:08
 10/10 anonim válasza:
Nekem is két napba telt!
2009. júl. 9. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!