55. 000Ft-ért szemüveg. Reális ár?
délelőtt elmentem csináltatni egy új szemüveget,jó még a régi is(végülis nem is olyan régi...2-2,5 éves talán)de úgy voltam vele nem árt ha van még egy...
sikerült kiválasztani 13.000-ért egy keretet,a lencse egyenként 20.300,+csiszolás 2000Ft.a dioptria jobb:
-3.75, bal:-4.25.a végeredmény 55.000Ft.(nem Pest,nem megyeszékhely)
mindenféle extra van rajta..annyira nem vagyok képben, de gondolom ettől csak jobb lehet...karcmentesítés,UV--szűrős stb..és állítólag ez még csak nem is számít luxusnak...
a mostani szemüveget anno kb.37.000-ért vettem..szóval végülis az áremelkedés reálisnak tűnik..
tehát mik a tapasztalatok??egy strapabíró,igényes szemcsi mennyi?
ha mondjuk vettem volna valahol(akár Tesco) egy olcsóbb keretet,(3-4000Ft-ért)azt tényleg belecsiszolták volna?vagy az tuti ráfizetéses lenne?
annyira bosszant az az ár,bár már mindegy.(
amúgy még csak 20 vagyok..szóval ez azért elég nagy érvágás,bár tudom mindenkinek az lenne......:O
Sajnos ma már a lencse is drága ha minöségit kérsz.Az én szemüvegem 58 ezer ft volt de anyum a héten csináltatott és neki 52 ezer lett pedig nem nagy a dioptria(1.5).
Mai világba már minden drága de szemüvegböl érdemes a minöségit venni
A keret nem sok, de a lencse elég drága. Gondolom olyan keretet választottál, amibe nehéz belecsiszolni a lencsét. Azok a szemcsik szoktak drágábbak lenni a csiszolás és fúrás miatt, aminek nincs kerete. Lehet, hogy te is ilyet választottál? A sok extra réteg meg tök felesleges rá, csak az árat növeli... én már kitapasztaltam, hogy némelyik rétegnek semmi értelme. Elég rá egy karcmentesítés meg egy réteg a számítógép ellen. Bár úgyis karcos lesz a használattól, de mindegy. Ha valahol vettél volna egy keretet, azzal sem jártál volna jobban, mert nem biztos, hogy bele tudták volna csiszolni a lencsét... régebben én is érdeklődtem optikában erről. Én most áttértem kontaktlencsére, nekem az egy évre kb. 32ezer Ft, kevesebb, mintha évente vennék egy szemüveget. Jah és a tartóssága... hát rendszeres használat mellett megkopik a keret festése, mert ezek már nem olyan tartósak, mint régebben, időnként ki kell cserélni a papucsokat, mert elszíneződik és az is pénzbe kerül. Nekem a mostani szemüvegem egy éves, de már pattog róla néhol a festés. Én sokallom az 55ezret egy hétköznapi szemüvegért.
21/L
utolsónak:
értem.amúgy nem keretmentes a szemüveg.teljes keretes...nem tudom mi dobta így meg az árat.(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!