Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit szólnál, ha magától...

Mit szólnál, ha magától megjavulna a szemed?

Figyelt kérdés
Persze ilyen magától soha nem történhet, csak egy feltevés. Csak arra vagyok kiváncsi, hogy mit szolnál hozzá hogyha mondjuk holnap felébrednél és teljesen tisztán látnál szemüveg nélkül? Nem hiányozna a szemcsi? Vagy örülnél?
2012. okt. 2. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Én lennék a legboldogabb ember a Földön!!! :)
2012. okt. 2. 22:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Hihetetlenül boldog lennék. Amióta az eszemet tudom, mindig szenvedés volt a sminkelés, sosem hordhattam napszemüveget, értelme sem volt kifesteni a szemem, mert a szemüveg úgy is eltakarta, nem beszélve a rendszeres fejfájásokról... nem sírnám vissza a 6-7-es lencséket, az holt biztos!
2012. okt. 2. 22:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Örülnék nagyon, de egy picit hiányozna a szemüveg. Nem negatív értelemben, hanem a megszokás miatt, minthogy a szakítás után visszaadott gyűrűmet még mindig keresem néha az ujjamon. :) Már 6 éve, hogy csak alváshoz és fürdéshez veszem le a szemüveget. :D
2012. okt. 2. 22:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nem egyik napról a másikra "javult meg" (megcsináltattuk) de két hét alatt teljesen homályos -6ből teljes éleslátásom lett.

Örültem neki :) Bár a szemüveg sokszor hiányzik, jó volt, hogy védte a szememet :D

2012. okt. 2. 22:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Örülnék, hogy jól látok, és nem kell felvennem a szemüveget. Egy-két hét alatt hozzá is szoknék, hogy jól látok.
2012. okt. 3. 12:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy hiányozna a szemüveg. Nálam a szemüveghordás (-2) szerintem pszichés talajon indult meg. Tudat alatt úgy érzem, hogy ha nem látok másokat, akkor el vagyok bújva. Alacsony önértékelésem miatt pedig szeretnék mindig elbújni. Ezen felül a szemüvegkeret mögé is nagyon jól el lehet bújni, növeli az elrejtettség érzetét, hogy van rajtam egy plusz keret, ami elzár másoktól.

Bár nagyon élveztem azokat az órákat, amikor a kontaktlencsét kipróbáltam, mert felemelő volt, hogy mindent élesen látok anélkül, hogy szemüveg lenne nálam, és még a periférikus látás is sokkal élesebb. De úgy érzem, hogy ha egészen tisztán látnék, kevésbé tudnék koncentrálni a láthatóan felfogható világon túli dolgokra, mint a hangokra, de akár a fények, színek sem mondanának annyit szemüveg nélkül, mintha élesen látnám mindazt.

Bár ez egy hipotézisem, miért alakult ki ez nálam, de azt hiszem, hogy a saját tudat alatti döntésem is benne van ebben nagyrészt. Talán egyszer meghozom azt a döntést, hogy merjek kibújni a homályos világból.

Jelen pillanatban talán hiányozna az elrejtettség érzése. Igen.

2012. okt. 3. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Sírnék örömömbe, hogy 10 év után levehetem a -6os szemüvegem.:D Még belegondolni is jó :D (Megakarom műttetni a szemem, csak sajnos még mindig romlik...)
2012. okt. 4. 23:07
 8/9 anonim ***** válasza:

most kaptam szemüveget, és ahogy telnek a napok, és nézegetem a tükörben, rá kellett jönnöm, h marha jól áll, és sokkal szexibb vagyok benne, mint nélküle. :)

annyira nem rossz a szemem, látok nélküle is, csak távolra nem olyan jól. inkább csak a vezetés miatt jó, hogy van, mert nem megyek neki a 60as táblának 80nal :)

illetve jó érzés, hogy amihez eddig hunyorogni, erőltetni kellett a szememet, most gond nélkül látom.

egyelőre nem zavar annyira, hogy el akarnám dobni egy életre. vannak alternatívák (kontaktlencse, műtét), viszont akkor is szívesen hordanék szemcsit, mert egy teljesen más arcom lesz tőle.

mióta van, nem kell annyi smink, mert karakteresebbé teszi a szemem.

2012. okt. 9. 21:01
 9/9 A kérdező kommentje:
21:01 én is így vagyok vele. A szemüveg öltöztet, végre valaki aki kedveli is.
2012. okt. 9. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!