Mit szólnál, ha magától megjavulna a szemed?
Nekem ugyan nem egyik napról a másikra "javult meg" (megcsináltattuk) de két hét alatt teljesen homályos -6ből teljes éleslátásom lett.
Örültem neki :) Bár a szemüveg sokszor hiányzik, jó volt, hogy védte a szememet :D
Úgy gondolom, hogy hiányozna a szemüveg. Nálam a szemüveghordás (-2) szerintem pszichés talajon indult meg. Tudat alatt úgy érzem, hogy ha nem látok másokat, akkor el vagyok bújva. Alacsony önértékelésem miatt pedig szeretnék mindig elbújni. Ezen felül a szemüvegkeret mögé is nagyon jól el lehet bújni, növeli az elrejtettség érzetét, hogy van rajtam egy plusz keret, ami elzár másoktól.
Bár nagyon élveztem azokat az órákat, amikor a kontaktlencsét kipróbáltam, mert felemelő volt, hogy mindent élesen látok anélkül, hogy szemüveg lenne nálam, és még a periférikus látás is sokkal élesebb. De úgy érzem, hogy ha egészen tisztán látnék, kevésbé tudnék koncentrálni a láthatóan felfogható világon túli dolgokra, mint a hangokra, de akár a fények, színek sem mondanának annyit szemüveg nélkül, mintha élesen látnám mindazt.
Bár ez egy hipotézisem, miért alakult ki ez nálam, de azt hiszem, hogy a saját tudat alatti döntésem is benne van ebben nagyrészt. Talán egyszer meghozom azt a döntést, hogy merjek kibújni a homályos világból.
Jelen pillanatban talán hiányozna az elrejtettség érzése. Igen.
most kaptam szemüveget, és ahogy telnek a napok, és nézegetem a tükörben, rá kellett jönnöm, h marha jól áll, és sokkal szexibb vagyok benne, mint nélküle. :)
annyira nem rossz a szemem, látok nélküle is, csak távolra nem olyan jól. inkább csak a vezetés miatt jó, hogy van, mert nem megyek neki a 60as táblának 80nal :)
illetve jó érzés, hogy amihez eddig hunyorogni, erőltetni kellett a szememet, most gond nélkül látom.
egyelőre nem zavar annyira, hogy el akarnám dobni egy életre. vannak alternatívák (kontaktlencse, műtét), viszont akkor is szívesen hordanék szemcsit, mert egy teljesen más arcom lesz tőle.
mióta van, nem kell annyi smink, mert karakteresebbé teszi a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!