Káros-e a szemeknek a "bambulás"?
Az a helyzet, hogy hajlamos vagyok többször egy nap, hosszabb időre elbambulni. Tényleg, csak nézek fókuszálatlanul magam elé..s közben merengek, álmodozom stb. Tudjátok, miről beszélek.
Nem rég hívták föl rá a figyelmemet, hogy, amikor így révedezek, a két szemem nem ugyanabba az irányba néz. De állítólag csupán egy egész kis mértékű kancsalságról van szó. És ez a kis szemtengely ferdülés (gondolom, az...) csak akkor áll be, amikor nem fókuszálok semmire sem.
Mostanában, ahogy a suli is beindult, kevesebbet alszom, aztán még könnyebben elbambulok.. Van, hogy már komoly erőfeszítésbe kerül "visszatérni"...
Hát, kíváncsi vagyok a válaszokra!
Menj el szemészetre, az a biztos. Én úgy tudom, hogy a szemnek 2 fókuszpontja van, ahol kényelmesen néz. Az egyik kb. 25cm a másik a bambulás azaz a végtelenbe fókuszálás.
Na most ha nem tévedek, akkor elméletileg ez nem kéne hogy rossz legyen. De inkább orvost kérdezz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!