Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 12éves kortól már lehet...

12éves kortól már lehet kontaktlencsém? ( :

Figyelt kérdés

2012. szept. 22. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi idősen még nem.
2012. szept. 22. 17:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen még nem ajánlott.
2012. szept. 22. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Meg most őszintén minek neked kontaktlencse főleg 14 évesen? Buknak a pasik a szemüveges lányokra is, arról nem is beszélve hogy még csak 12 éves vagy nem kell még pasizni kislány vagy még inkább tanulj. Az még plusz hab a tortán ha 16 évesen akarnál akkor se engednék meg nagyon az orvosok mert még nőhet a szemgolyód meg az is lehet hogy alapból nem bírná a szemed mert ezt ott az orvosnál ki kell próbálnod hogy tudnád-e használni vagy nem. A lényeg az ha nem tudod használni nem fogják neked engedni még 20 évesen sem. A szemüveg meg jobb mert nem kell figyelni arra ha kiesik akkor mi legyen vele, meg olcsóbb is és akár évekig is bírja.
2012. szept. 22. 18:00
 4/7 anonim ***** válasza:

jézusom! miért vagytok ilyenek?? egy szóval sem mondta, hogy pasizáshoz kell neki. én is nemrég lettem kontaktlencsés, mert nem tetszettem MAGAMNAK szemüvegben. ennek semmi köze a pasikhoz. egyszerűen csak szeretné azt érezni, hogy tökéletesen lát.(szemüvegkeretek nélkül) és ezt kontaktlencsével elérheti. a szem tényleg nő, de csak 7-8 éves korig, utána már csak minimálisan változik. másik, a kontaktlencse nem esik ki! ma már szinte csak lágy lencséket alkalmaznak és azoknál nem fordul elő az ilyen. kontaktlencse sportolásnál is milliószor jobb és biztonságosabb mint a szemüveg.

eleinte nehéz berakni, de egy hét és utána annyi gond sincs vele, mint a szemüveggel.

DE. nagyon kell figyelni a tisztaságra. mindig tiszta kézzel nyúlunk a szemünkbe, lencsefolyadékot minden nap cseréljük, nem hordjuk túl a lencsét. mert ezek a dolgok komoly szembetegségekhez vezethetnek. ha úgy érzed, hogy már vagy elég nagy ahhoz hogy ezeket betartsd, akkor semmi akadálya a lencsének. húgom 13 éves és neki is van.

bocsánat, hogy hosszú voltam. egy jó optikában, minden rendesen elmondanak. sok szerencsét!:)

2012. szept. 22. 18:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet, ha be tudod tartani a higiéniás szabályokat, képes vagy a szemedbe nyúlkálni, alkalmas rá a szemed, van rá pénzed. Optikában ugyan beleköthetnek hogy 12 éves vagy még csak, de ilyenkor azt kell mondani hogy jajj te minden nap táncolni, sportolni jársz... ahhoz meg a szemüveg nem jó. Így biztos nem küldenek el.
2012. szept. 23. 16:00
 6/7 anonim válasza:
Én 15 éves vagyok nekem 3 éve van kontaktlencsém ( hondolom mindenki tud számolni) Én elmentem az optikába ott 2500 kellett fizetni és megvizsgálták a szemem és adtak havi próbalencsét.:) De ilyen korban javaslom hogy elötte néz meg pár vidit a youtuberól hogy hogy kell használni:) Amúgy kishugom is 12 éves most ő is kontaktlencsés már egy fél éve:)üdv: 15/L
2012. szept. 30. 07:00
 7/7 anonim válasza:

Ennek semmi köze a korodhoz. Amennyiben úgy véled, hogy végig tudod csinálni a sok hűhót, ami egy lencsével jár (már eleve az anyagiak, estére kivenni, hónaponta cserélni, a folyadékot is rendszeresen cserélni – nekem 90 nap –, blablabla), beszéld meg egy szemdokival. És persze a szemednek is bírnia kell.

Egyébként ötezer ilyen kérdés van. Miért nem keresel rá előbb a Google-ban, mielőtt kiírod a +1.-et?

2015. ápr. 14. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!