jézusom! miért vagytok ilyenek?? egy szóval sem mondta, hogy pasizáshoz kell neki. én is nemrég lettem kontaktlencsés, mert nem tetszettem MAGAMNAK szemüvegben. ennek semmi köze a pasikhoz. egyszerűen csak szeretné azt érezni, hogy tökéletesen lát.(szemüvegkeretek nélkül) és ezt kontaktlencsével elérheti. a szem tényleg nő, de csak 7-8 éves korig, utána már csak minimálisan változik. másik, a kontaktlencse nem esik ki! ma már szinte csak lágy lencséket alkalmaznak és azoknál nem fordul elő az ilyen. kontaktlencse sportolásnál is milliószor jobb és biztonságosabb mint a szemüveg.
eleinte nehéz berakni, de egy hét és utána annyi gond sincs vele, mint a szemüveggel.
DE. nagyon kell figyelni a tisztaságra. mindig tiszta kézzel nyúlunk a szemünkbe, lencsefolyadékot minden nap cseréljük, nem hordjuk túl a lencsét. mert ezek a dolgok komoly szembetegségekhez vezethetnek. ha úgy érzed, hogy már vagy elég nagy ahhoz hogy ezeket betartsd, akkor semmi akadálya a lencsének. húgom 13 éves és neki is van.
bocsánat, hogy hosszú voltam. egy jó optikában, minden rendesen elmondanak. sok szerencsét!:)
Ennek semmi köze a korodhoz. Amennyiben úgy véled, hogy végig tudod csinálni a sok hűhót, ami egy lencsével jár (már eleve az anyagiak, estére kivenni, hónaponta cserélni, a folyadékot is rendszeresen cserélni – nekem 90 nap –, blablabla), beszéld meg egy szemdokival. És persze a szemednek is bírnia kell.
Egyébként ötezer ilyen kérdés van. Miért nem keresel rá előbb a Google-ban, mielőtt kiírod a +1.-et?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!