Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tényleg fontos, a tanácsotok...

Tényleg fontos, a tanácsotok kéne! Melyik szemműtétet választanátok?

Figyelt kérdés
Lassan, de egyre romlik a szemem. Most vagyok 30 éves, de már 10 dioptriánál tartok. Ma voltam alkalmassági vizsgálaton egy lézeres szemműtét előtt. 2 féle lehetőség van. Az egyik az "olcsóbb" 2 szemre kb. 260 ezer Ft, a másik majdnem a duplája. Az olcsóbbnál valószínűleg még 1-1,5-ös szemüveget kéne hordanom a műtét után. Viszont a drágábbra egyhamar nem lesz pénzem. A kérdésem: A helyembe a föld alól is akár extra kamatos hitelt felvennétek hogy a drágábbik szemműtétet elvégezhessék rajtam, vagy örülnétek az olcsóbbiknak aztán max. néha szemüveget kéne felvenni. Záros határidőn belül kéne a műtét, mert folyamatosan romlik a szemem.
2012. szept. 14. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne szaladjunk ennyire előre, mennyünk vissza az első mondatodhoz. Ha romlik a szemed, de lassan is, úgy tudom nem műthetik meg. Ennek ellenére belementek, hogy megcsinálják? Ha igen, ezen csodálkoznék, mert ez kizáró tényező.

Miért most kéne megműteni? Genetika miatt?

Válaszolva a kérdésedre: Optik Med klinikát ajánlom. Én ott csináltattam meg tavaly, és nagyon elégedett vagyok vele.

2012. szept. 14. 18:37
 2/4 anonim válasza:

én pár hete csináltattam meg a drágábbikat, és megérte. én azt ajánlom. nem csak a hatásfoka miatt hanem a fájdalommentesség miatt is, egyszerűen hihetetlen hogy pár perc múlva jól látsz és semmi se fáj. a másikkal napokig szenvedés, hetekig borzalmasan nagy óvatosság..

viszont nem mondták neked hogy ha romlik a szemed akkor nem ajánlott? nekem azt mondták ahol műttettem, hogy csak akkor csináltassam ha már legalább fél éve nem romlott semmit, különben műtét után vissza fog romlani.

2012. szept. 14. 18:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy lassan. Kérdezték is, hogy az elmúlt fél évben romlott-e a szemem. Akkor úgy konkrétan nem, de az elmúlt 2 évben picit de igen, tehát gondolom én fokozatosan, de romlik.
2012. szept. 14. 19:47
 4/4 anonim ***** válasza:
9 dioptriánál tartottam,amikor megműtettem a szememet42 évesen,annak már 9 éve.Nem bántam meg.Azóta se hordok szemüveget.Bár az orvos azt mondta,hogy az évek előre haladtával romlani fog a szemem.Az,h. egyáltalán nem fáj,az nem igaz,bár mindenki másként reagál rá.Ugy éreztem,mintha kiégették volna a szemem,2 óránként csepegtetni kellett,másnap kontroll.Fél év,meddigre beállt az éles látás.Olyan volt,mint a fényképezőgép..eléoször homályosan láttam,rajta hagytam a szemem és élesen láttam.A fényre érzékeny lettem,ha süt a nap,akár télen is,napszemüveg.Melyiket válaszd?A döntés a tiéd.De az egyiket válaszd,nem fogod megbánni.
2012. szept. 16. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!