Milyen következményei lehetnek a kontaktlencse viselésnek?
nagyon rossz sajnos a szemem
csoda hogy bevált az egynapos kontkatlencse
olykor ezt is túlhordom
vagyis 2 napig szoktam mindig, mert orvosom is ajánlotta hogyha nagyon vigyázok és nem szakad el akkor lehet
de van hogy 3 napig is hordom mert nem fáj benne a szemem
erről már leszoktam, de félek, hogy esetleg lesz vagy lett már most is valami baja a szememben
még nincs egy éve hogy lencsét hordok
néha vérzik a szemem, de az szemüvegesen is végzett, amikor megerőltettem
szerintetek van miért aggódnom?
van közületek olyan akinél meg kellett szakítani a viselést?
Egy doki megnézhetné, mert az, hogy vérzik a szemed, eléggé durván hangzik. Nem lehet, hogy csak eresedik?
Én már nyolc éve hordok lencsét, semmi bajom nincs, félévente megvizsgáltatom a szemem, pedig lenne lehetőség vizsgálat nélküli vásárlásra.
Olyat már hallottam, de ez évekkel ezelőtt volt, amikor még kemény lencsék voltak forgalomban, hogy valakit eltanácsoltak a lencseviseléstől. A kontaktológusok szerint, ha betartod a szabályokat, nem lehet baja a szemednek tőle.
Túlhordani napi lencsét a legveszélyesebb, havi lencsével megteheted ha jó minőségű, de napival ne.
Egyébként meg fél évente kell legalább vizsgálatra menni, ahol megnézik minden rendben van-e a szemeddel, nem károsodott-e a lencse miatt. Bár ilyen nem fordul elő megfelelő használat mellett.
orvosom mondta hogy napi lencsét 2 napig ha nagyon vigyázok rá szabad
hiszek neki, de nem tudom magyarán szerintetek vette a diplomáját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!