Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kis lyuk egy sötét szemüvegen...

Kis lyuk egy sötét szemüvegen - ezzel helyrehozható a rövidlátás?

Figyelt kérdés

Valamikor még régebben láttam egy dokumentumfilmet, amiben mutattak teljesen sötét szemüvegeket, amelyeknek csak a közepén volt 1-1 lyuk, azon keresztül látott a viselője. Úgy emlékszem azt mondták, hogy ezzel helyreáll a szemben valami, aminek köszönhetően javul a rövidlátó szem.

Itthon találtam még napfogyatkozás során használt sötét papír szemüveget, a közepére vágtam lyukat és ténylegesen élesebb a látásom, ha azzal nézek. A kérdés csak annyi, hogy ez hosszú távon tényleg javítja-e a látást, vagy csak addig van pozitív hatása, amíg viseli az ember?

#rövidlátás #speciális szemüveg
2012. szept. 1. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Amíg viseled.

Olyasmi a működése, mint a kamera obscura, avagy a lyukkamera.

Vagy mint a fotózásnál. Zártabb blendénél (kisebb lyukon) kevesebb fény, de élesebb kép keletkezik.

2012. szept. 3. 15:30
 2/2 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy az első válaszoló mondja. Azt is tapasztalhatod, hogy erős fényben élesen látsz, mert akkor meg a pupillád húzódik össze, és működik szintén lyukkameraként.
2012. szept. 3. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!