Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Elromolhatott ilyen hamar a...

Elromolhatott ilyen hamar a szemem? Vagy mi a baj? 23/F

Figyelt kérdés

Mindig éles látásom volt. Aztán szinte egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy ha a bal szemem lehunyom, akkor a jobb szememmel a monitoron lévő betűket picit homályosan látom. Vagy ha távolban vmi leírva nem nagy betűkkel, akkor az is homályos.

Mi lehet a baj?

2012. aug. 15. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Elmész szemészetre megmondják?
2012. aug. 15. 19:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Az oké, de nem úgy van az. Dolgozom, nincs szabim. Egyelőre nem tudok elmenni.
2012. aug. 15. 19:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy szemüvegre van szükséged. Már 0.5-ös lencse is csodát művelhet. Én rövidlátó vagyok - távolra nem látok jól. Mikor megkaptam az első szemüvegem, s kiléptem az optikus ajtaján, az első pillantásom egy fára esett, és ledermedtem, hogy a levelek egyenként látszanak. Én addig csak egy zöld foltnak érzékeltem. A tanár küldött el a szemészetre, magam nem is éreztem a fogyatékosságot.

Sok optikai üzletben végeznek ingyenes szemvizsgálatot, szemfenék megnézése, szemnyomás mérés. Tehát nem csak szemüveget írnak. Érdemes elmenni a panaszoddal vizsgálatra, megnyugszol, ha "csak" szemüveget kell hordanod, s nincs komolyabb baj a háttérben.

2012. aug. 15. 19:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Elromolhatott, mi tartaná vissza? Sok gyerek se lát jól, ha egész nap monitor előtt ülsz neonfényben pl. akkor meg pláne van szemrontó tényező.

Hát ha ennyire nem ér meg a szemed egy napot se, akkor legalább keress egy optikát, kérj időpontot, sokszor én is munka után megyek, ahova járok, az fél6ig nyitva van, sőt, szombat délelőtt is.

Aztán ha nem a látásoddal van baj, hanem pl valami egyéb betegséged van, ami kezelést igényel, akkor továbbküldenek egy szemészhez. Talán akkor már megér neked egy nap kiesést, nem?

2012. aug. 25. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!