Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Az tényleg igaz hogy a szemüve...

Az tényleg igaz hogy a szemüveggel nem javul a látás de a kontaktlencsével igen?

Figyelt kérdés
2012. aug. 25. 16:20
 1/9 anonim válasza:

Hát ezt én éppen fordítva tudom. Rá is kérdeztem egyszer és lencsénél nem javul azt mondta a szemorvos.

Szemüvegnél biztosan tud és egészségesebb is hiszen nem ér hozzá a szemhez tud szellőzni stb..

2012. aug. 25. 16:24
 2/9 A kérdező kommentje:
csak mert nekem 6 éve van szemüvegem és a dioptriám csak feljebb csúszik nem lejjeb. De volt hogy stagnált. most 4.5-es.. 18 évesen.. És több ismerősöm is mondta hogy a kontaktlencse az nem roncsolja annyira a szemet.
2012. aug. 25. 16:30
 3/9 anonim ***** válasza:
A szemüvegtől tovább romlik a szem, míg a kontaktlencse - ha nem is javítja - de megállítja a további romlást. Én már nagyon régóta kontaktlencsés vagyok és azóta egyáltalán nem romlott tovább a szemem (kopp, kopp, kopp :) ). Amíg szemüveget hordtam, állandóan nagyobb dioptria kellett.
2012. aug. 25. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Én szemüveget hordok és állandóan romlik :( mióta férjem kontaktlencsét hord azóta nem romlott neki úgyhogy lehet benne valami.
2012. aug. 25. 19:20
 5/9 anonim válasza:

Baromság!

Lencsénél nem érzed annyira ha romlik mert sokat benne van a szemben... de nem javul. és nem is egészséges. Mondom ezt úgy hogy 8 éve legalább lencsés vagyok.

2012. aug. 25. 21:08
 6/9 A kérdező kommentje:
nekem csak az a lényeg hogy maradjon 4.5-nél.. stagnáljon és ne nőljön a dioptria. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. aug. 25. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Mint tudjuk a szemüveg és kontaktlencse is csak egy segédeszköz, se nem javít se nem rontanak a látáson egészséges használat mellett.

Ronthat a szemüveg ha koszos, rossz dioptria, karcos, valamint ha hozzászoksz hogy nem mozgatod benne a szemed, mivel ugye kerettel együtt kell fordulnod ha oldalra akarsz nézni, ez nem jó.

A kontaktlencse egy fokkal jobb, azzal a szemedet is forgathatod, nem koszolódik, nem lesz karcos. De ronthatja a látást ha rossz dioptria, rossz görbület, túlhordják, sérült.

2012. aug. 26. 02:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyikkel sem javul.

A szemüveget igazából nem mindegy hogy hova rakod fel mert ha egy picit máshogy van (feljebb/lejjebb/megdöntve) változik a lencse szöge is, ebből a szempontból jobb a kontaktlencse.

Egyszer olvastam valamilyen éjszakai kontaktlencséről ami enyhe nyomást gyakorol a szemre és javul a látásod. Ebből is ki tudja, mi igaz :) Csak egy szemorvos.

2012. aug. 31. 23:34
 9/9 anonim válasza:

Szerintem igaz, hogy a konktaktlencsétől nem romlik tovább a szem. Nekem 2,5-ről 9-re romlott szemüveggel. Aztán elkezdtem használni a kontaktlencsét és nem romlott tovább a szemem. Amúgy kontaktlencséből csak 8-s kellett.

A kemény kontaktlencséről soha nem is hallottam, pedig nagyon sok szemésznél megfordultam. Most rákerestem neten és tényleg van ilyen. Örülnék, ha ettől megjavulna a szemem.

[link]

2014. nov. 6. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!