Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaktlencse vizsgálat...

A kontaktlencse vizsgálat hogy megy?

Figyelt kérdés
Mit csinálnak ilyenkor? Mit néznek?

2012. aug. 22. 08:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy egyszerű szemvizsgálat. Belenézel gépbe + táblát olvasol. Aztán kapsz próbalencsét amit majd ott be kell tenned meg ki kell venned. Elmondják hogyan.
2012. aug. 22. 12:59
 2/5 anonim válasza:
A próbalencsét hordanod is kell min1 órát, hogy bírja-e a szemed.
2012. aug. 23. 09:28
 3/5 anonim válasza:
Elmondom nekem, hogy volt. előszőr is bejelentkezel, hogy lencsét szeretnél. szemüveg nélkül persze szemvizsgálat, és első alkalommal beteszi neked a szemorvos/szemorvosnő, kicsit homályosan látsz vele, de próbálgatod, kérdezi tőled mivan odaírva stb. Második lépés, hogy már neked kell. :) szemben ülnek veled, megmutatják, hogy. ott van 1 tükör belenézel, és megfogod tudni csinálni. ( ha tizedjére mint én, az se baj.) adnak 5 próba lencsét. ha beválik, rendelhetsz sokat
2012. aug. 23. 11:18
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, ugy jelentkeztem be hogy kontaktlencsét akarok, de azért írtam ezt a kérdést egyrészt kiváncsi voltam, meg egy ismerősöm azt mondta, hogy neki mikor berakta az orvos, úgy megnyomta a szemét hogy begyulladt, ettől ijedtem meg egy kicsit
2012. aug. 23. 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Sztem az ismerősöd erősen túloz sztem. :D

Én optikában voltam, de nekem a szemüvegemet is jobban belőtték itt, mint az sztk-ban, modernebb, a környezet is szebb, szóval nekem ez jött be. Sztk-ban nem tudom, hogy megy.

Vizsgálat géppel, megnézték azért, hogy a szemcsim jó-e még, mivel egy ideje nem voltam. :D Utána bemérték a görbületet, megnézték a szemfelszínt, kikalkulálták milyen lencse kéne, megrendelték (nekem cilinderes a szemem, ha neked nem, akkor lehet, hogy helyben van is lencse), két nap múlva mehettem vissza.

Akkor feltették a lecsét, megnézték illeszkedik-e rendesen, utána elküldtek sétálni egy-másfél órára. Visszamentem, megkérdezték, mit tapasztaltam, mondtam, h homályos kicsit, érzem a lencsét, oldalra nem jó, stb. Mondták, h ez mind megszokott, elmúlik. :D Megnézték még egyszer az illeszkedést, levették a lencsét. Utána jött a betanítás, pár nap múlvára kaptam időpontot, bár van, ahol helyben azonnal ez is megvan, nekem azt mondták, nem szerencsés, mert már eleget nyesztettük egy napra a szemet. :D

Visszamentem, leültettek tükörhöz, elmagyarázták, mit hogy csináljak, egyszer be kell tenni, utána kivenni, ha siker, akkor elviheted a lencsét, ha nem, kapsz új időpontot (a nő, akivel egyszerre voltam, másnap ment vissza pl).

Én havi lencsét kaptam, de mivel nem volt tökéletes, kaptam egy másodikat is. :) Napi lencsénél elvileg 3-5-7 darabot szoktak adni talán, de ugye ugyanolyan lencsét kell, amit később is hordani akarsz, mert még azonos paraméterekkel sem biztos hogy illeszkedik egy másik márka (ezért kell minden új típusból próbalencsét kérni, ez ingyen van, szóval inkább ne kockáztass később se).

Utána nekem két hét múlva volt egy kontroll, megnézték, hogy még mindig jó-e, van-e panasz.

Ééééés ennyi. Röviden, tömören. :D

2012. aug. 25. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!