Ha LCD monitorra váltok vagy bármi ilyesmit használok és nem ezeket a képcsöveseket akkor nem romlik a szemem? Gondolom LCD monitoroktól nem hmm? Csak a képcsövesek basztatják nem?
Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 00:13
1/3 anonim válasza:
Szerintem attól is romlik, csak jelentősen kisebb mértékben.
2/3 anonim válasza:
A képcsóves monitorok két kép kirajzolása között fekete képet mutatnak, és teszik ezt mp-enként 60-100-szor, ezért bizonyos szinten vibrálnak, ami fárasztja a szemet. Az LCD a meglévő képre rajzolja rá az újat, ezért ott nincs ilyen jelenség.
Ám, ha valaki napi 12 órán ül előtte, a szem így is jelentősen terhelődik. Pl. aki napi sok órát könyvet olvas, idővel annak is szemüvegre lesz szüksége.
3/3 A kérdező kommentje:
értem ebbe a vibrálásba van vlm én is észre vettem de akkor lcd monitoroknál nem igen romlik :)
2012. aug. 25. 22:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!