Tegnap vettem észre, hogy mintha eltolódtak volna a szemgolyóim egymástól: egyik kintebb van, mint a másik. Nektek volt már ilyen?
Egy hónapja szenvedek a szemeimmel, dagadt, száradt, fájt stb. Voltam egy szemésznél is, aki részletesen megvizsgált, de nem talált semmi rendelleneset. Akkor annyiban volt más a helyzet, hogy a jobb szemhéjam enyhén meg volt duzzadva. Kaptam szemcseppet, meg allergia gyógyszert is, amit szedtem, de az nem használt semmit.
A duzzanat vagy 3 napja múlt el, és kevésbé is szárad most már, amit a szemcseppnek tudok be.
Most viszont, hogy egyforma a két szemhéjam, észrevettem, hogy a jobb szemem kintebb van, mint a bal (vagy a bal tolódott beljebb?), és ha kicsit lefele nézek, a bal szemem láthatóan feljebb csúszik, mint a jobb...
A családtagjaim, barátaim is látták a különbséget, mikor szóltam nekik erről.
Egyébként már a probléma kezdete óta érzem, hogy mintha eltolódtak volna a szemeim, csak eddig nem látszott a duzzanat miatt, csak az én fejemből érződött, na meg abból, hogy nagyon erőlködnöm kell, hogy fókuszálni tudjam a szemeimet, és ne csússzon el a kép...
Most meg vagyok ijedve, hétvégén orvos nincsen, legalábbis ez azért nem sürgősségi eset, hogy oda menjek. Neten nem találok semmi ilyesmit, ezért kérdem itt: valaki tapasztalt-e már bármi hasonlót akár magán, akár ismerősénél?
Pedig simán lehet pajzsmirigyproblémád. Ismerősnél is KIZÁRÓLAG a szemprobléma jelezte a betegséget.
Másik szemész, meg kell említeni, hogy erre is gyanakszol, de más tünet nincs, így vagy ő, vagy a háziorvos fog adni egy beutalót endokrinológiai vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!