Ez helyes? Ha hétköznap használom a kontaktlencsét, hétvégén nem, és egy héten egyszer cserélem a folyadékot. Hétfőn kicserélem és ez van benne egész héten. Meg egy havit 2 hónapig használok, és semmi baj nincs vele
Ha ennyire spórolni akarsz a folyadékon, akkor pl. áztasd sóoldatba és kivételkor-berakáskor pucold meg folyadékkal.
Kivételkor tisztítod a lencsét, vagy egyből a folyadékba teszed? Amikor berakod, mivel nyúlsz a folyadékba? Kézzel? Fertőtleníted a kezed, vagy csak szappanos kézmosás? Mert az utóbbival plusz szennyeződést juttathatsz a tárolóba.
Azt hiszem, a DM-ben árulnak olcsó folyadékot, azzal olcsóbban kijön a napi csere. A két kis körös kontaktlencsetárolóval is lehet takarékoskodni, annyit beletenni amennyi épp ellepi a lencsét, így nem fogy olyan sok.
1 havi lencse 2 hónap alatt eléggé túlhordás, mindennap berakod? Ha pl. minden második nap úgy még elmegy.
2 év alatt nem megy tönkre ettől a szemed, de később lehet probléma lesz belőle.
Sok cifra dolgot láttam már, a koliban egy csaj csapvízben mosta és tárolta a lencséjét, kíváncsi vagyok, azóta megvakult-e. És még be is szólt amikor megkérdeztem, hogy miért tolja csap alá a lencséjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!