Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ki hogyan szedi ki a kontaklen...

Ki hogyan szedi ki a kontaklencsét?

Figyelt kérdés
eddig akit megkérdeztem mindenki máshogy csinálta :D
2009. júl. 18. 12:54
1 2
 11/12 anonim válasza:
kérdésem lenne hogy gondolom 2009óta már gyűjtöttél tapasztalatot a lencsékről. nekem is problémám van a lencséve be- és kivételével. kezdő vagyok de nem tudom mit csináljak de eltudok szarakodni vele fél órát h sikerüljön betenni mondjuk a kivétel már gyorsabb. megköszönném ha írnál tanácsokat vagy akármit ami segíthet rajtam.
2011. júl. 23. 20:45
 12/12 A kérdező kommentje:

szia, hát tuti tippem nincs, csak azt tudom mondani, hogy gyakorold és ráérzel, attól függ, h neked hogy áll kézre. Nekem kb 1 hónap volt mire sikerült rendesen beraknom mielőtt kiszáradt vagy túlságosan beszennyeződött volna, de még utána is sokáig gondot okozott.

Én úgy teszem be, hogy a jobb kezem mutatúujjának begyére helyezem a lencsét, ugyanazon kezem középső és gyűrűs ujjával pedig lehúzom a szemem alatti részt. A bal kezemmel pedig felülről húzom felfelé, és így miután "szétfeszítettem" a szemem már csak neki kell finoman nyomnom a szememnek azt az ujjam, amin a lencse van.

Az okozott eleinte gondot, hogy nehéz legyőzni a pislogási reflexet és akárhogy is húzod szét a szemed, folyamatosan hunyorogsz közben, de ne aggódj ez idővel elmúlik csak gyakorolni kell. Ha eleinte nehezen megy, használj a kontaktlencsédhez megfelelő szemcseppet a szemed kiszáradása ellen.

Jobb tippem nincs sajnos, youtubeon vannak videók, ott is tudsz nézni tippeket, de mindenki máshogy csinálja, majd rájössz neked hogyan kényelmes.

Sok sikert és türelmet kívánok hozzá :))

2011. júl. 23. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!