Ki hogyan szedi ki a kontaklencsét?
szia, hát tuti tippem nincs, csak azt tudom mondani, hogy gyakorold és ráérzel, attól függ, h neked hogy áll kézre. Nekem kb 1 hónap volt mire sikerült rendesen beraknom mielőtt kiszáradt vagy túlságosan beszennyeződött volna, de még utána is sokáig gondot okozott.
Én úgy teszem be, hogy a jobb kezem mutatúujjának begyére helyezem a lencsét, ugyanazon kezem középső és gyűrűs ujjával pedig lehúzom a szemem alatti részt. A bal kezemmel pedig felülről húzom felfelé, és így miután "szétfeszítettem" a szemem már csak neki kell finoman nyomnom a szememnek azt az ujjam, amin a lencse van.
Az okozott eleinte gondot, hogy nehéz legyőzni a pislogási reflexet és akárhogy is húzod szét a szemed, folyamatosan hunyorogsz közben, de ne aggódj ez idővel elmúlik csak gyakorolni kell. Ha eleinte nehezen megy, használj a kontaktlencsédhez megfelelő szemcseppet a szemed kiszáradása ellen.
Jobb tippem nincs sajnos, youtubeon vannak videók, ott is tudsz nézni tippeket, de mindenki máshogy csinálja, majd rájössz neked hogyan kényelmes.
Sok sikert és türelmet kívánok hozzá :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!