Hogy megy a kontaktlencse igénylése?
Figyelt kérdés
Bocs, az amatőr kérdéshez, meg lehet, hogy már 1000x feltették.
Hogy működik a dolog. Bemegyek a szemészhez, és egyszerűen azt mondom, hogy szükségem van kontaktlencsére? Végez vmi vizsgálatot? Felír valamit, vagy utána egyszerűen bemegyek egy optikai üzletbe és megveszem? Kb. mennyibe kerül? Minden szemre lehet(az enyém 3-as)?
2012. aug. 1. 13:46
12/21 anonim válasza:
Optikában általában ingyen vizsgálat van ha ott rendeled a lencsédet. Ezért érdemes az első adagot ott venni. Próbalencsét úgyis kapsz majd, tehát az hordható 1 hónapig, addigra meg tuti megérkezik a doboz lencse.
Persze neten rendelve tényleg 2-3 nap alatt házhoz viszik neked, szóval gyorsabb és olcsóbb is.
13/21 anonim válasza:
A vizsgálat mindenhol ingyen van, csak a betanításért és a próbalencséért kell fizetni. Semmi előnyöd nem származik abból, ha ott rendelsz.
14/21 A kérdező kommentje:
Na, tegnap voltam az optikusnál. Ő azt mondta, hogy a 23-án 4 ezerért adnak egy próbalencsét+ 1000 a folyadék. Ha jó, akkor 24 ezer(!) a fél éves szett, mert nekem cilinderes a szemem, és az sajna drágább. Szerintetek lehet olcsóbban is, vagy tényleg ez a helyzet?
2012. aug. 3. 06:40
15/21 anonim válasza:
először bizony ennyi lesz.. de utána már tudsz a neten is rendelni ami lényegesen olcsóbb..:D
16/21 anonim válasza:
Ne vedd meg a fél éves szettet, csak nézd meg jól, hogy milyen a próbalencséd típusa. Ugyanolyat tudsz venni a neten is, feleannyiért.
17/21 anonim válasza:
A neten ha megnézed ott is 20ezer körüli árak vannak ha fél évre számolod + postaköltség. Tehát szerintem nyugodtan vedd meg először optikában, bár én sokallom a féléves adagot elsőre. Én elsőre csak 1 dobozzal vettem. Mert sose lehet tudni, lehet nem válik be mégse valamiért.
18/21 anonim válasza:
Folyadékot meg a rossmanosat ajánlom, olcsó és jó.
19/21 A kérdező kommentje:
Nekem muszáj előre vennem, mert 1 hónap múlva külföld
2012. aug. 3. 19:02
20/21 anonim válasza:
A rosmannos nekem is bevállt. A Neru vagymi. Brausch&Lomb gyártmányához. Amúgy nem tudsz külföldiül?? Akkor minek mész ki? Ha igen, kint is meg tudod venni. Vagy it megveszi nagymamád, és kipostázza 1500Ftért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!