Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy megy a kontaktlencse...

Hogy megy a kontaktlencse igénylése?

Figyelt kérdés

Bocs, az amatőr kérdéshez, meg lehet, hogy már 1000x feltették.

Hogy működik a dolog. Bemegyek a szemészhez, és egyszerűen azt mondom, hogy szükségem van kontaktlencsére? Végez vmi vizsgálatot? Felír valamit, vagy utána egyszerűen bemegyek egy optikai üzletbe és megveszem? Kb. mennyibe kerül? Minden szemre lehet(az enyém 3-as)?

2012. aug. 1. 13:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Megvizsgál, fizetsz, betanít, hogy rakd be, és kapsz egy pár próbalencsét. Minden szemre lehet.
2012. aug. 1. 13:55
 2/21 anonim válasza:
Szemész majd megvizsgálja milyen kell, ott meg is rendelheted folyadékkal együtt. De majd ha az elfogy értelmesebb ha interneten rendeled mert olcsobb sokkal ha jó honlapon jársz:)
2012. aug. 1. 13:57
 3/21 A kérdező kommentje:
Amúgy is külföldre fogok költözni, ezért ilyen sürgős
2012. aug. 1. 13:59
 4/21 anonim ***** válasza:

elmész a szemészhez..és megmondod neki hogy kontaktlencsét szeretnél hordani..elvégzi a vizsgálatot, aztán megmutatja hogyan kell berakni a kontaktlencsét. hogyan kell ápolni.. megmondja hogy melyik lenne számodra a legjobb márka.

aztán elmész a optikába és megrendeled/megveszed..

használod.

ui.: én mindig optikai üzletbe megyek vizsgálatra, sokkal rendesebbek, nincs sorbaállás, időpontra mész.

ha van kérdésed nyugodtan írhatsz.

2012. aug. 1. 13:59
 5/21 anonim ***** válasza:

16 éves kor felett elmész az optikushoz (az orvosi rendelőben nincs kontaktlencse vizsgálat, úgy tudom),

megvizsgálja a szemedet, megállapítja a dioptriát, és, hogy milyen fajta lenne jó neked.

Ad próbalencsét, és ha minden rendben, másnap megrendelheted a lencséket nála.

Ára változó, legolcsóbb, havi lencse, ha hat hónapra veszed, 13 ezer ft + a folyadék hozzá, 3 ezer kb.

2012. aug. 1. 14:01
 6/21 anonim ***** válasza:
ui: mármint hat hónapra, két szemre :-)
2012. aug. 1. 14:02
 7/21 A kérdező kommentje:
Még csak orvoshoz sem kell menni? Az király, mert múltkor is kb. 4 órát vártam a rendelőben
2012. aug. 1. 14:03
 8/21 anonim ***** válasza:
Így van, optikushoz menj. Viszont a próbalencse után nehogy nála rendeld meg a további lencséket, sokszor 2.5×-es áron árulják ugyanazt, amit az interneten is megrendelhetsz. Én olcsóbban vettem a neten a 6 darabost, mint amennyiért az optikus a 3 darabost akarta rámsózni.
2012. aug. 1. 14:08
 9/21 A kérdező kommentje:
És neten mennyi idő alatt szállítják ki?
2012. aug. 1. 14:14
 10/21 anonim ***** válasza:
általában 2-3 munkanap alat..
2012. aug. 1. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!