Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 13 éves lánynak adnak kontaktl...

13 éves lánynak adnak kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és egyre zavaróbb, hogy se a táblát nem látom, ha hátranézek, akkor kb. 3 méterről nem látom az emberek arcát, stb. Csak homályosan. Szemüveget viszont nem szeretnék, mert amikor izzad az arcm akkor elég kellemetlen:( A kontaktlencse milyen árban van? És 13 éveseknek odaadják? Mert hamarosan bemegyünk a szemészetre megnézetni.. :S

2012. aug. 1. 13:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem nem adnak. A szemüvegnek meg semmi köze az izzadáshoz egyébként, gondolod,hogy minden szemüveges ezen gondolkodik,mikor melege van? :) Vannak nagyon menő,divatos keretek,és kényelmesebb is szerintem sok esetben,mint a lencse,mert azt kivenni-berakni,vigyázni rá, ilyenekkel elmegy az idő,a szemüveget meg felkapod és hello! Egyébként biztosan először szemüveget fognak javasolni. Nekem is szemüvegem van 14 éves korom óta, és elvagyok vele.
2012. aug. 1. 13:37
 2/12 A kérdező kommentje:

Csak az a baj hogy magamnak nem tudom elképzelni a szemüveget, de a barátnőim azt mondják hogy minél előbb legyen, mert az egyik apukájának csak lézeres szemműtéttel lehet rendesen megcsináltatni a szemét, mert olyan rossz és későn kezdte viselni. De annyira reklámozzák, hogy megtalálják mindenkinek mi a jó, hát lehet megbarátkozom majd vele!

Köszi a választ! :))

2012. aug. 1. 13:39
 3/12 anonim válasza:

Én is 13 éves lány vagyok, szemüveges. :(

Nekem azt mondták 13-14 éves kortól lehet kontaktlencsém, ugyanis én utálom a szemüvegemet! Árban nem tudom mennyi, de ez attól is függ, hogy milyen fajtát választasz.

2012. aug. 1. 13:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, adnak kontaktlencsét 13 évesnek. Ha megfelelően tudod kezelni, meg tisztán tartani akkor simán hordhatod.
2012. aug. 1. 13:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Nézegettem őket a lencse.hu-n, talán képes leszek rá. :D

De majd a szemvizsgálatnál kiderül hogy egyáltalán kell-e de remélem igen, mert egyszerűen nem láto semmit,és nagyon zavaró :S

2012. aug. 1. 13:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 8.os korom óta van kontaktlencsém.. és rögtön azzal kezdtem, nem volt előtte szemüvegem.. most már néha hordom a szemüveget is mert azt mondják jól áll.

nekem is csak azért "adták ki" mert látták rajtam, hogy komoly és megbízható vagyok..és nem fogom elhanyagolni a kontaktlencse ápolását.

18L

2012. aug. 1. 14:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyat akinek adtak 12 évesen, táncol és ott nagyon zavaró a szemüveg, de csak a közben hordja amugy szemüveget. Sajna a szemüveg nem azon mulik szeretnéd-e vagy sem.
2012. aug. 1. 14:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne szemészetre menj ha kontaktlencsét akarsz. Optikába menjetek el egy vizsgálatra, mondd azt hogy azért kell a kontaktlencse mert táncolsz vagy sportolsz, tuti hogy nem mondják azt hogy nem lehet. Pl a tánc suliban a 9-10 éves lányoknak is van kontaktlencséjük, kettő ilyet is tudok.

Szemüveget csináltatni nincs értelme ha előre tudod hogy utálni fogod, fel sem fogod venni, én sem hordtam sose, inkább vakoskodtam tovább nélküle. Tök mindegy milyen divatos a keret, a legtöbb ember jobban néz ki anélkül.

A kontaktlencse ára változó, egy normális átlagos lencse kb. 6000 ft 3hónapra. De van olcsóbb is, drágább is. Neten rendelve olcsóbb mint optikában véve. De az első dobozzal mindenképp ott kell venni. Rossmann/DM-ben van folyadék hozzá 700 ft körül. Az is nagyon jó.

2012. aug. 1. 14:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Adnak kontaktlencsét ilyen korban. A húgom is 13 és neki is van. Menj el egy optikába, ott megvizsgálnak, kiválasztják a neked való lencsét. Ezután megtanítanak, hogy hogyan vedd ki, hogyan rakd be, és hogyan "gondozd" a lencsét. Ha ez megy, akkor megkapod a próbalencsét. Szerintem ez után rendelj még egy havi lencsét, a dobozon rajta lesz minden fontos adat. Innentől nyugodtan rendelhetsz lencsét internetről, mivel ha az optikában veszed ott kb. 10-15 ezer három havi adag, addig a neten ennyiért egy fél éves adagot megveszel.

Ne ijedj meg, először kicsit kellemetlen lesz ki/be rakosgatni, de hamar belejössz!

Viszont kontaktlencse mellett kell, hogy legyen egy szemüveged, mert ha beteg vagy(láz,nátha..) akkor nem használhatod a lencsét.

2012. aug. 1. 17:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. aug. 2. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!