Szemüveg vagy kontaktlencse?
Én szemüveg párti vagyok. A férjemnek évekig volt lencséje, sokszor voltak gondok vele, feltapadt a szemére, meg elcsúszott, volt hogy nem tudtam kivenni neki a tappanccsal és éjjel kettőkor az ügyeletre kellett vinni, hogy leszedjék neki. Többször volt neki kötőhártya gyulladása is. Ha lencséd van, nem dörzsölheted meg a szemedet, mert elcsúszhat.
Mióta a férjem is szemüvegre váltott, sokkal jobban érzi magát.
Kontaktlencse sokkal jobb minden téren. Annyi hogy reggel berakod - tökéletes látásod van estig, amikor kiveszed. Az hülyeség hogy nem dörzsölheted a szemed, egy normális lencse ennyitől nem fog kiesni. Persze vannak emberek akik még felnőttként sem alkalmasak a hordására mert annyira ügyetlenek, vagy nem is tudom...nem figyelnek oda rá.
Megfelelő higiénia mellett sose lesz baj. A szemüveggel sokkal több gond van.
Nekem bevált a kontaktlencse. Minden nap azt használom és csak este van rajtam szemüveg.
Nekem nem csúszik el de amúgy is visszaúszik a helyére ha kilököd oldalra az ujjaddal.
Nem értem az egyik válaszoló milyen tappancsról beszél, ezt 2 ujjal kell kivenni. Nekem nem tapad oda.
A szemüvegedet ne tudod lecserélni mert az is fog kelleni. Lencsét nem használhatsz ha náthás vagy, lázas vagy és kötőhártya gyulladáskor sem. Ilyenkor kell szemüveg.
A másik dolog hogy ha este kiveszed a lencsét de utána eszedbe jut hogy tv-znél vagy újságot olvasnál akkor megint vissza a lencse a szemedbe. Nem macerás csak minden alkalommal folyadékot kell cserélned, kezet kell mosni alaposan.
14 éves vagy, lehet hogy hamarosan buliba fogsz járni. Reggel beteszed a lencsét és hajnali 3ig bent lesz??
Én ilyenkor egyébként este teszem be, addig szemüvegben vagyok.
Nekem 3 havonta 10.000ft a lencse és a folyadék hozzá.
5-ös válaszoló!
Ha van lencséd, akkor tudnod kellene, mi az a "tappancs"...
Ugyanis ezzel az eszközzel kellene ki és behelyezni a lencséket, mivel higiénikusabb, mint az ujjaiddal. De sok optomerista meg sem mutatja ezt a verziót, pedig nem nehezebb a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!