Ez színtévesztés, vagy normális?
Rendszeresen "összevitatkozom" másokkal, mert ami nekem kék, az nekik zöld, ami nekem barna, az szürke.
Most nyilvánvalóan az igazi, sötétszürke, meg az igazi barnát keverem össze, inkább csak árnyalatok.
[link] ezen a képen nekem a kékeszöld, meg a sárgászöld is erősen zöld kategóriába tartozik.
Akkor én színtévesztő vagyok, vagy ez még megengedhető?
az a kékeszöld szerintem is inkább zöld, szerintem nem vagy színtévesztő, vagy akkor mind azok vagyok
a sárgászöld meg... hát én tudnék mutatni ennél sárgásabbat mert szerintem az is a zöldhöz van inkább közelebb
Ezek a körös-számos dolgok mindig mentek, hiszen erősen eltérő színek vannak rajta, az összeset megláttam helyesen.
Nekem inkább az árnyalatokkal van problémám.
Tehát például ami nekem már világoskék, az másoknak még világos szürke,
de néha ami másoknak sötétkék, nekem még sötétzöld, és SEMMI kéket nem látok benne,
a legdurvább a barna-szürke, mert abban tényleg semmi szürkét nem látok.
Ez például elvileg szürke: [link]
De nekem a jobb széle inkább barnás-lilás, de egyáltalán nem szürke.
Ha találok olyan "színt", amin igazából összevesztünk (ezen a barna-szürke dolgon) majd belinkelem.
Bocsi, hogy ezzel fárasztok mindenkit:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!