Tegnap elött belázasodtam meg fájt a torkom és kontaklencsém van állitlag nem lehet berakni akkor amikor beteg az ember nem is raktam be. és hogy most már csak picit fáj a torkom, már berakhatom?
Láznál, megfázásnál nem lehet használni mert visszafertőzöd magad és begyulladhat a szemed.
Torokfájás nem akadály.
Én harminc éve hordok kontaktlencsét, de sose mondta senki, hogy megfázás esetén nem hordhatom. Nem is láttam volna anlkül. Más kérdés, hogy amikor az ember náthás, zavaróbb az idegentest a szemben, mint máskor.
Megjegyzem: én mindig kemény lencsét hordtam, lehet, hogy a lágyak másként működnek.
Lassan egy evtizede hordok kemeny lencset, de semmi ilyesmibol nem volt meg bajom. Amugy mintha talan hallottam volna egyszer, regen, anno '56 nyaran meg a sziberiai munkataborban, de mivel nem szivesen hordom a 12 dioptrias szodasszifon szemuvegemet, atsiklottam inkabb a dolog felett. :)
Egyebkent sosem paraztam ra az ilyenekre. Olyan is volt mar, hogy buszon belement valami a szemembe, kivettem a lencsemet (akkoriban mindig volt nalam folyadek), es visszatettem a kovetkezo buszmegalloban. Semmi bajom nem lett. Ja, es ha igazan vicceset akarsz hallani, olyan is volt, hogy buliban kiesett a lencsem, folvettem a foldrol, es folyadek meg minden nelkul visszatettem. Azota sincs semmi baja (a felvaksagon tul) a szememnek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!