Miért túlozzák el ennyire ezt a kontaktlencse dolgot?
2 éve viselek lencsét, és eleinte betartottam a szabályokat, azonban sokat teljesen feleslegesnek tartok.
A folyadékot hetente cserélem, és semmi bajom nincs miatta. Nem mindig mosok kezet kivétel és berakás előtt, azonban ezzel sem volt sosem problémám. Általában túlhordom a lencsét anyagi okok miatt, és egy havi lencse simán hordható másfél hónapig is. Akkor miért cseréljem havonta?
az internetről renelést sem értem. Miért félnek tőle ennyire? Ha egy minőségi, megbízható oldalról rendelnek, akkor nem érheti baj az embert. Miért veszik meg majdnem 2x annyiért inkább a boltban?
Jó, megértem, hogy a szem nagyon fontos, és senki sem szeretne megvakulni, azonban nem túlzunk egy kicsit?
Ugyanígy voltam, mint Te. Benne aludtam, 2és fél hónap volt a legtöbb amíg hordtam a havit, sz.a.rtam az egészre. Soha semmi bajom nem volt. Mondjuk amikor félrészegen behugyozva a mobilom aksiját kiszedtem és feltöltöttem kontaktlencse folyadékkal, akkor kidobtam a lencsét (na meg a mobilt is sajnos).
Ha jól megmosod előtte a kezedet nem lesz semmi gond. 6 évig viseltem kontaktlencsét, egyszer volt kötőhártya gyulladásom, amit allergiának hittek és 2 hónapig vörös szemekkel mászkáltam. Akkor meguntam az összes szemdokit, összeszedtem az összes spórolt pénzem és megműtettem. Lényeg a lényeg, ezt sem veszem túl komolyan. Mindig elfelejtek cseppenteni...
Kicsit elkalandoztam. A kontaktlencsére visszatérve, mindig akkor mostam, akár többször is, amikor éreztem, hogy szúr, vagy valami nem oké. Ez a napi mosás teljesen felesleges.
Nekem fontos a szemem ezért betartok mindent.
Unokatesóm pl lazán veszi a dolgokat de ez az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!