Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ez mit jelent a szemésznél...

Ez mit jelent a szemésznél kapott vényen?

Figyelt kérdés

Ma voltunk szemészetes, de sajnos az orvos nem igazán magyarázta el a dolgokat. Leírom ahogy a papíron van:

(Táblázatban vannak a leírtak a vonalakat a táblázat szegélye szerint tettem be)

_________

Pd.| Pr.

mm |dptr.

6 |7

_________

Rajta van mindkét szem dipotriája, de azt tudjuk (Távol J -1,25 B -1,75)értelmezni.

2012. júl. 2. 11:54
 1/5 anonim válasza:
Sajnos nem tudok rá válaszolni, de én is itt akadok el, hogy kapok egy leletet és csomó mindent nem szívesen magyaráznak.
2012. júl. 2. 14:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért nem magyaráznak, mert a lelet nem neked van, hanem az orvosnak. Emellett nincsen idő arra, hogy mindent külön magyarázgassanak.

Ha vmi fontos van a leleteden, akkor azt elmondja az orvos. Ha nem említette, akkor semmi lényeges.

2012. júl. 2. 14:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez egy szemüveg recept, de sajnos ettôl még nem fogjuk tudni, milyen kontaktlencse kell. Szerintem ami a recepten van minden a szemünk állapotáról szól, így fontos és van közünk hozzá.
2012. júl. 2. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Kontaktlencséből alapból más dioptria kell mint a szemüvegből, tehát erre semmi szükséged ha te kontaktlencsét akarsz. Akkor optikushoz kell menni és ott csináltatni új vizsgálatot lencséhez.

Egyébként ezek az adatok alapján neked sima minusz dioptriás lencse kell majd. A pd a pupillatávolság, erre nincs szükség. Pr. dptr nem tudom mi.

2012. júl. 2. 17:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A férjemnek kell ezek az Ô adatai. Nekem -4,25 a szemüvegem és az orvos 3,75-ös kontaktlencse hordását javasolta. 6 éve az optikában az optikus -4-est írt föl. Állítólag külömbség van a szemész orvos által mért érték és az optikus által mért értékek között.
2012. júl. 2. 17:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!