Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Alkonyatkor PONTOSAN mennyire...

Alkonyatkor PONTOSAN mennyire romlik annak a szeme akinek farkasvaksága van?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy látásromlást tapasztalnak, de szerintem ahogy egyre sötétebb lesz mindenki rosszabbul lát.

Hogyan tudhatnám meg, hogy van e farkasvakságom vagy sem?

2012. jún. 12. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Aki farkasvak annak nem "romlik" a látása, hanem ez egy állapot.

És nem arról van szó, hogy annál rosszabbul van, minél sötétebb lesz.

Szürkületkor nem látnak a farkasvakok, amikor az egészséges embereknek még semmi gondjuk nincs a látással. Van egy bizonyos fény, ami egyszerűen bántja a szemüket, amihez nem tudnak alkalmazkodni. Ez egy adott szürkületi állapot, amin sötétebb lesz, megint visszaáll "normálisra".

Hidd el, tudnád, ha ilyen bajod lenne.

2012. jún. 12. 22:00
 2/4 Dilettáns döggomba ***** válasza:
100%
Egybeolvad a táj, de annyira, hogy ha vezetek, előre betervezek egy megállót, ahol kivárom, míg besötétedik. Onnantól minden oké.
2012. jún. 12. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Feleségem látja a kutyánkat a kertben kalimpálni én meg csak a semmit (összemosódott szürkületet).
2012. jún. 12. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha 5-10 perc alatt nem alkalmazkodik a szemed, akkor farkasvak vagy. Ekkor irány az orvos, A-vitamint kell felíratni.
2012. jún. 13. 10:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!