Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi értelme színlátás teszteknek?

Mi értelme színlátás teszteknek?

Figyelt kérdés
Ha mutatnak egy pöttyös képet sokszor nem látom milyen szám van benne, de ha egyenként kérdeznének rá minden pöttyre a képen, meg tudnám mondani milyen színű. Akkor most biztosan a színlátássommal van gond?

2012. jún. 10. 03:10
 1/8 anonim ***** válasza:
igen. Ezért hívják szintévesztőnek. Megzavarhatja más szin, forma a szemed és akkor nem látod a színt. Ennek a kiszűrésére vana ateszt
2012. jún. 10. 04:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy lásd a számot. Ha nem látod, akkor színtévesztő vagy, amivel egyes foglalkozásokat nem űzhetsz, sőt, lehet, még jogsid sem lehet - habár úgy tudom ma speckó szemüveg mellett már vezetni is lehet.
2012. jún. 10. 06:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet jogosítvány, bár hivatásosat nem kaphat.
2012. jún. 10. 16:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Ez a hülyeség, mert mi köze pl a buszvezető szakmához, hogy nem látom a barnászöld pöttyök között a zöldesbarna számot?
2012. jún. 10. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
mert pl őszi ködben nem látsz meg egy zöldruhás gyereket amikor barna bokrok vannak a háttérben
2012. jún. 10. 16:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Látom hogy ott van.. Csak nem tudom kivenni az alakzatból hogy melyik szám az a képen. Végig kell követnem az ujjammal, hogy mégis mi a szar akar lenni.
2012. jún. 10. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Én sem látok minden számot, de találtam egy cikket, ahol azt írják, hogy még pilóta is lehetsz, ha csak kis mértékben téveszted. Vannak műszerek amikkel meg tudják nézni, hogy milyen mértékben vagy színtévesztő. Egyébként sima B kategóriás jogsid lehet, csak hivatásos nem ha nagy mértékben vagy színtévesztő.

Itt a cikk: [link]

2012. jún. 10. 21:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezért még weboldal dizájnernek sem vesznek föl, mert ugye tisztában kéne lenni a színekkel. Énszerintem teljesen normálisan látom a színeket. A kék hideg szín, a piros meleg, a sárga közepesen meleg, még ilyen jelzőket is tudnék rá mondani.
2012. jún. 15. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!