Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nem látok 3D-ben, mi lehet a...

Nem látok 3D-ben, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Már sokszor kipróbáltam 3D-s filmeket, kezdve a kémkölykökkel még régebben, jurassic park, avatar, most meg a bosszúállok, de eközben is megnéztem már jópár filmet 3D-ben, és amióta élek én még sohasem tapasztaltam azt, hogy "kijött volna a képből" de semmi hasonlót sem..

A szemüveget is csak azért veszem fel film közben, hogy ne lássam eltolva a képet..

Nem értem, hogy mi lehet a gond.. vajon a szemeimmel lenne gond, vagy az agyam olyan részével ami a látásért felelős?

UI: 19 éves vagyok, és 10 éves koromban volt egy szemműtétem ahol egy kis izomdarabot távolítottak el, mert behúzott tőle a szemem, és a kémkölyköket meg a jurassic parkot a műtét előtt néztem meg de akkor sem tapasztaltam ezt a "3D-s jelenséget"

2012. máj. 11. 11:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Próbáltam már úgy is, hogy egyszerre mindkét szememmel néztem a 3D-t, de úgy sem tapasztaltam ilyet."

Annak ez a lényege, hogy két szemmel nézd!

Egy szemmel csak egy síkban látod a képet. Persze lehet másból is a térhatásra következtetni, pl ha oldal irányú mozgásban van a kamera és a tárgyak egymáshoz való időbeni eltolódását elmozdulását figyeled, az is valamelyest enged következtetni a távolságra. Persze annál semmiképp nem látod a térbeli mélységet vagy a kiemelkedést.

Szóval a térlátáshol egyértelműen szükséges és elengedhetetlen a két szemmel való nézés, hiszen abból állítja elő az agy a mélység érzetet.

Amit abban a boltban láttál, szerintem tényleges térhatás lehetett, ha két szemmel nézted. Ennek a hiánya kizáró körülmény.

Szerintem nézz körül áruházakban bemutató tv-ken. Ott ki van téve a hozzá való szemüveg. Ha ott nem látsz tényleges térhatást (természetesen mindkét szemmel), akkor tényleg nem alakult ki benned az ehhez szükséges beidegződés.

2012. máj. 13. 00:09
 12/13 A kérdező kommentje:

voltam szemésznél. le is tesztelték, tényleg sztereo vak vagyok :( 1-3 éves koromban kellett volna műteni, 10 éves koromban már késő volt..

Mostmár nem lehet helyrehozni sehogy, ilyen marad életem végéig.

2012. jún. 26. 23:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Ezt hogy tesztelte le a doki?

Csak mert én is csak az egyik szememmel nézek, de egyik doki sem fogja fel, és mindig nekem kell szólni, hogy azért nem látom a jobb szememmel az alsó két sort, mert tompalátó vagyok, tehát hiába teszi bele az 50-es dioptriájú lencsét, akkor sem fogom látni... :P

2012. jún. 27. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!