Nem látok 3D-ben, mi lehet a gond?
Már sokszor kipróbáltam 3D-s filmeket, kezdve a kémkölykökkel még régebben, jurassic park, avatar, most meg a bosszúállok, de eközben is megnéztem már jópár filmet 3D-ben, és amióta élek én még sohasem tapasztaltam azt, hogy "kijött volna a képből" de semmi hasonlót sem..
A szemüveget is csak azért veszem fel film közben, hogy ne lássam eltolva a képet..
Nem értem, hogy mi lehet a gond.. vajon a szemeimmel lenne gond, vagy az agyam olyan részével ami a látásért felelős?
UI: 19 éves vagyok, és 10 éves koromban volt egy szemműtétem ahol egy kis izomdarabot távolítottak el, mert behúzott tőle a szemem, és a kémkölyköket meg a jurassic parkot a műtét előtt néztem meg de akkor sem tapasztaltam ezt a "3D-s jelenséget"
"Próbáltam már úgy is, hogy egyszerre mindkét szememmel néztem a 3D-t, de úgy sem tapasztaltam ilyet."
Annak ez a lényege, hogy két szemmel nézd!
Egy szemmel csak egy síkban látod a képet. Persze lehet másból is a térhatásra következtetni, pl ha oldal irányú mozgásban van a kamera és a tárgyak egymáshoz való időbeni eltolódását elmozdulását figyeled, az is valamelyest enged következtetni a távolságra. Persze annál semmiképp nem látod a térbeli mélységet vagy a kiemelkedést.
Szóval a térlátáshol egyértelműen szükséges és elengedhetetlen a két szemmel való nézés, hiszen abból állítja elő az agy a mélység érzetet.
Amit abban a boltban láttál, szerintem tényleges térhatás lehetett, ha két szemmel nézted. Ennek a hiánya kizáró körülmény.
Szerintem nézz körül áruházakban bemutató tv-ken. Ott ki van téve a hozzá való szemüveg. Ha ott nem látsz tényleges térhatást (természetesen mindkét szemmel), akkor tényleg nem alakult ki benned az ehhez szükséges beidegződés.
voltam szemésznél. le is tesztelték, tényleg sztereo vak vagyok :( 1-3 éves koromban kellett volna műteni, 10 éves koromban már késő volt..
Mostmár nem lehet helyrehozni sehogy, ilyen marad életem végéig.
Ezt hogy tesztelte le a doki?
Csak mert én is csak az egyik szememmel nézek, de egyik doki sem fogja fel, és mindig nekem kell szólni, hogy azért nem látom a jobb szememmel az alsó két sort, mert tompalátó vagyok, tehát hiába teszi bele az 50-es dioptriájú lencsét, akkor sem fogom látni... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!