A szemüveg rontja a szemet?
Két éve kaptam meg az első szemüvegem, mert távolra nem láttam annyira jól, és ezért néha hunyorogtam, ami miatt fájt a szemem. Nem volt vészes, de érezhető.
Azóta ez a második szemüvegem, és ha leveszem, akkor 2 méterre sem látok el, minden homályos, pedig a szemüvegek előtt teljesen jól láttam, csak ugye nem 100%-osan, hanem mondjuk 90%-osan.
Ha most nem hordom többet a szemüveget, akkor a szemem visszaáll erre a korábbi, 90%-os állapotra a fejfájással, vagy ez az állapot tartós?
Én is hasonló cipőben járok. De nálam van számszerűsíthető eredmény.
0,5-ös volt a szemem, 4.-ben, amikor megkaptam az első szemüvegem. De nem hordtam, mert az első padokból tökéletesen láttam mindent. 8.-ban már éreztem, hogy eléggé hunyorognom kell ahhoz, hogy lássak. Akkor már 3-as volt a szemem. Most új szemüveget kaptam tavalyelőtt szeptemberben, és azóta ez alatt a másfél év alatt több, mint 1 dioptriát romlott.
Szemüveg nélkül 4 év alatt 2,5-öt romlott, szemüveggel másfél év alatt romlott 1-et. Szóval a szemüveg jelentősen rontja a szemet. A mínuszosoknál ez van, a pluszosok meg örülhetnek, mert nekik meg javít rajta. Én mostmár alig látok 30 cm-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!