Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemüveg rontja a szemet?

A szemüveg rontja a szemet?

Figyelt kérdés

Két éve kaptam meg az első szemüvegem, mert távolra nem láttam annyira jól, és ezért néha hunyorogtam, ami miatt fájt a szemem. Nem volt vészes, de érezhető.

Azóta ez a második szemüvegem, és ha leveszem, akkor 2 méterre sem látok el, minden homályos, pedig a szemüvegek előtt teljesen jól láttam, csak ugye nem 100%-osan, hanem mondjuk 90%-osan.

Ha most nem hordom többet a szemüveget, akkor a szemem visszaáll erre a korábbi, 90%-os állapotra a fejfájással, vagy ez az állapot tartós?

2012. máj. 8. 10:12
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem tartós ez az állapot, nem akarlak elkeseríteni...:) Ha valakinek szemüvege lesz, a szeme sosem lesz a régi. Én is távolra látok rosszul, erős a dioptriám (8,5 és 7). Pedig még csak 23 (na jó, holnap már 24 leszek:)) éves vagyok. A számítógép rontotta el a látásom még 9 évesen. Nem baj, már megszoktam a szemüveget. Lézeres műtéttel lehetne korrigálni, de írtózom még a gondolattól is...!
2012. máj. 8. 10:29
 2/12 A kérdező kommentje:

Azért mégis csak elkeseredem. :)

Mindenesetre most 1 hónapig vakondként fogok élni és nem viselem a szemüvegem, hátha változik ez az állapot.

2012. máj. 8. 10:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy a szem hozzá tud szokni a szemüveghez, mint egy mankóhoz, ellustul. Én is így jártam, sajnos. De korral - állítólag - egyébként is megáll a szem romlása. Azt, hogy soha többet nem hordod a szemüveget én a személyes tapasztalatom alapján nem ajánlanám, de ha teheted, tedd le, pihentesd a szemed. Nekem a szemüveg / kontaktlencse nélkül nem fáj a fejem, én csak "szimplán" nem látok élesen távolra.
2012. máj. 8. 10:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Elvileg nekem sem attól fájt a fejem mert nem láttam élesen, hanem attól, hogy állandóan hunyorogtam és erőltettem, mert nem volt tökéletes a kép.
2012. máj. 8. 10:42
 5/12 anonim válasza:
Hát a szemüveg nemhordásától biztos nem fog visszaállni a szemed a régi állapotába. De pont jókor írod, május van, ez pedig épp véletlenül a Látás Hónapja :-) Mindenképpen érdemes orvossal, vagy optikussal értekezned. Nekem utóbbi vált be, alaposabb volt! Amúgy meg a szemüveg baromi kényelmetlen, én utálom. Kontaktlencse meg most van ingyenér vizsgálattal együtt, csak kupont kell letöltögetni hozzá. [link]
2012. máj. 8. 12:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem láttál előtte sem 90%-osan, csak nem volt összehasonlítási alapod, hogy milyen jobban látni, és hozzá voltál szokva, elboldogultál. Most már tudod, hogy milyen az igazi jó látás, és a szemed hozzászokott a "színvonalhoz", látsz mindent, mostmár ha leveszed a szemcsid, érzékeled, mennyire nem látsz.

A szemüveg annyiban árt a szemnek, hogy ellustítja a szemmozgató izmokat, ezért érdemes tornáztatni a szemet.

2012. máj. 8. 17:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kezdeném az egészet hogy tapasztalatból írok.

Kb 9 évesen jött az első szemüveg.

Távolra nem láttam élesen, iskolában homályos volt a tábla.

0.25 dioptriás volt mindkét szemem.

Jöttek a szemüvegek szépen sorban.

Kb 10 darab után eljutottam oda hogy.

4 dioptria a bal szem, 4.5 a jobb.

Olvastam egy könyvet, tökéletes látás szemüveg nélkül, vagy valami ilyesmi volt a címe.

Leraktam a szemüveget, és nem hordtam tovább.

Csak gépezéshez vettem fel néha.

Decemberben voltam szemvizsgálaton, és kiderült hogy mindkét szememen szürke hályog van. Régebben azt mondták az orvosok hogy van rajta egy szürke folt de még nem tudják mi az. Most már be tudták azonosítani. De a lényeg az hogy mindkét szemem 3.5 dioptria körül mozog most.

Szóval szerintem szemüveg nélkül javult a szemem.

És nem is csináltam a szemtornát.

Most el akarom kerülni a műtétet, és emiatt fogom elkezdeni. A lényeg annyi hogy én nem mondom hogy hordd a szemüveget vagy ne. De ezt a weboldalt azért feltétlenül nézd meg. [link]

Én hamarosan személyesen is fel fogom keresni Vén Pétert.

Majd leírom itt hogy hogy alakult.

Ha műteni kell azt is, ha nélküle oldom meg azt is.

21/F

2012. máj. 8. 19:27
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, sokat segítettetek.

Tudom, hogy a szemem magától már nem fog megjavulni az eredeti állapotába, de abban reménykedem, hogy legalább az a korábbi állapot visszaáll, ami az első szemüvegem vásárlásakor volt. Nagyjából 1 hónapot vett igénybe, amíg megszoktam a szemüveget, és ennyi időt is szánok rá, hogy megnézzem most a szemüveg nélküli állapotot.

Ez a szemlustulás nagyon ijesztő, mert szemüveg nélkül most tényleg nem látok tovább, mint 2 méter, sőt, az 1 méter is necces, ha el kell olvasni egy feliratot. Azért ennyire sosem volt rossz a szemem.

Ha pedig nem áll vissza az az állapot, akkor marad a kontaktlencse, még ha macerásabb és drágább is.

Azért még ide visszaírok néha, hogy hogyan alakul a kis kísérlet, egyelőre 1 nap után már van némi javulás, de nem sok.

2012. máj. 9. 09:40
 9/12 anonim ***** válasza:

19:27-es vagyok.

Nekem a fényérzékenységem már kezd elmúlni.

Most eléggé süt a nap, és ki tudtam próbálni.

Persze a kép az eléggé szürke a hályog miatt.

A lényeg annyi hogy nagyon fényérzékeny volt.

Egy sima orvos erre azt mondaná hogy vegyél napszemüveget.

Amikor nem sütött a nap akkor néztem az eget.

Be is könnyeztem tőle mert nagy volt a fényerő.

Amikor sütött akkor csukott szemmel néztem a napba.

3 nap alatt nagyon sokat javult tőle.

Nem könnyezek most kint a napon.

Csak kicsit gáz hogy a szép fák olyan szürkések :D

De majd talán az is megoldódik.

2012. máj. 9. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:

A szem kb 20-22 éves korig folyamatosan nő és ezzel együtt romlik is ha amúgy se jó a látásod.

Én 7 éves korom óta vagyok szemüveges és azóta minden évben romlott a szemem kb negyed vagy fél dioptriát. Amikor 20 évesen voltam szemészeten akkor azt mondták hogy már nem romlott és valószínűleg nem is fog.

Most 21 éves vagyok és idén voltam megint, de már másik orvosnál és ő is ugyan ezt mondta.

2012. máj. 9. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!