Szabad kontaktlencsében tusolni?
Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 07:23
1/10 anonim válasza:
Én mindig abban fürdök,de nagyon vigyázok,ne menjen bele semmilyen vegyszer.Illetve láttam már olyat,hogy valaki nyitott szemmel engedi az arcára a vizet,én azt is elkerülném,tuti nem használ neki.Csukott szemmel arcmosás és a samponnal óvatosan,akkor nyugodtan.
3/10 A kérdező kommentje:
Amikor meglett a lencsém akkor tusoltam benne de csak 1-2 alkalommal mert aggódtam hogy a későbbiekben ez miatt problémáim lehetnek.
Igazából arra voltam kíváncsi hogy a gőz árt e neki mert a víz a szemembe nem tud belemenni ha nem mosok hajat.
2012. máj. 3. 09:05
4/10 anonim válasza:
Nem valószínű,hogy a gőz ártana.Ezzel az erővel a levegő páratartalma(vagy annak változása)is ártana,meg a szmog és az egyéb légköri tényezők.Ha havi lencséd van,havonta cseréled és semmi baja nem lesz ilyenektől.Könnyezik,esetleg sír is benne az ember,attól sem vettem észre még semmilyen változást,hiszen azért elég drága lencsék,nem vágjuk őket tönkre pikk-pakk,ha az ember értelmesen használja.(Hiába vigyázok,azért előfordult már olyan is,hogy a samponos lé csak belefolyt,egy kicsit csípett,megtisztítottam és minden rendben volt)
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
Most legalább nem fogom a folyadékot pazarolni azzal hogy a tárolóba teszem amikor délután letusolok :)
2012. máj. 3. 10:09
6/10 anonim válasza:
Őszintén szólva, a folyadékot sem kell mindennap cserélned.
7/10 anonim válasza:
Én sem cserélem mindennap...Drága is nagyon,illetve mielőtt a lencsét reggel beteszem,a folyadékból kivéve is mindig átmosom egy kis plusz lével(ha esetleg tapadt rá mégis valami apró szösz)így sokkal több marad.
8/10 anonim válasza:
Az előző kommentelő válaszához fűzném hozzá:
Minden nap cseréld a folyadékot! Ne ezen spórolj! Van egy baktérium, mely könnyen elszaporodik a kontaktlencse folyadékban ha nem cseréled. Megvakulhatsz tőle! És hogy lásd, nem a levegőbe beszélek:
9/10 anonim válasza:
Utolsó. Biztos van ilyen sajnos. De vannak olyanok is akik meghalnak ártatlanul.
Nem kell túlreagálni. Nyugodtan tusolj benne, csak csukd be a szemed.
10/10 anonim válasza:
Óhh.Köszönöm az infót,akkor kénytelen leszek cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!