Miért van az, hogy iszonyatosan kiszárad a szemem a kontaktlencsében?
Figyelt kérdés
kb 1, 1,5 hónapja vagyok kontaktlencsés, de már a legelején éreztem ezt, hogy kiszárad a szemem; állandóan pislognom kell, 2-3 mp-nél tovább nem bírom nyitva tartani (az előbbi tünetek a betevés után 4-5 óra múlva jelentkeznek); meg mikor kiveszem a kontaktlencsét, az is hihetetlenül száraz, összeragad mikor kicsippentem. Alig egy hete egy szilikon alapú kontaktlencsére váltottam, (amiről azt mondták hogy jobb lesz) de ennél még erősebben jönnek elő a tünetek. Mi a megoldás? Mit tehetek? Szemcsepp? Netán örökre felejtsem el a kontaktlencsét?2012. ápr. 25. 20:22
1/3 anonim válasza:
Nekem szemcseppeket meg műkönnyet javasoltak, de csak ma próbáltam először a Visine folyékony gélcseppeket. Úgy néz ki bevált, de hangsúlyozom, ez a mai nap tapasztalata, 3-szor használtam.
2/3 anonim válasza:
Persze, hogy kiszárad a szemed, mert rajta van a lencse, és így kevesebb oxigénhez jut a szemed. A megoldás műkönny használata ( [link]
3/3 anonim válasza:
A lencsehordás lehetősége főleg attól függ, hogy a páciens könnye milyen minőségű és mennyiségű. Mivel a kontaktlencsék szabadon kell, hogy „ússzanak” a szemen, a könny mennyisége elegendő kell, hogy legyen ennek biztosítására. Másrészt a könnyek összetétele hatással van a lencsén megjelenő lerakódásra. Ennek mennyisége és kora határozza meg a lencsék átláthatóságát, a kényelemérzetet és a lencseviselés tűrését. Emiatt minden, ami befolyásolja a könnyfilmet, döntő hatással van a kontaktlencse viselésére. A száraz szem problémájával küzdő betegek ezért naponta csak néhány óráig vagy egyáltalán nem viselhetnek lencsét.
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!