Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek, hogyan kell...

LidoKain kérdése:

Szerintetek, hogyan kell körültekintően kifőzni egy kontaktlencse tároló tégelyt?

Figyelt kérdés

2012. máj. 1. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Miért akarod kifőzni? Nekem 25 éve van kontakt lencsém de még soha nem főztem ki. Tisztán kell tartani és kész.
2012. máj. 1. 15:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert, állítólag így érdemes fertőtleníteni, ha nem akarod 1 hónap után eldobni.
2012. máj. 2. 09:05
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
A kontaktlencse tároló tégelyt minek kifőzni? Ha egy hónapos lencséd van, akkor egy hónap hordás után kell eldobni, ha két hetes akkor két hét után...stb..A tároló tégelynek vagy amiben tartod ehhez semmi köze, az egy műanyag doboz azt hiába főzöd ki, attól a lencse állapota nem fog megváltozni. Hordd a kontaktlencsét addig ameddig elő van írva, tartsd tisztán és akkor nem lesz vele semmi baj!
2012. máj. 2. 10:17
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Picit forralod, tiszta papírtörlőre kirakod, megvárod míg megszárad. (desztillált víz talán jobb is erre a célra.) Használat előtt érdemes a folyadékkal kiöblíteni.

De szinte mindegyik folyadék mellé jár tok. Kb 1-1,5 hónap alatt illene is elfogynia egy nagynak, így azért a rendszeres csere meg van oldva.

A tisztának vélt tartó sok fertőzés forrása lehet, így azt rendszeresen cserélni kell. És a tartónak van köze a kontaktlencséhez. Hát abban úszkál a lencse, és azért nem mindegy miben teszi ezt.

2012. máj. 3. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
10-15 másodperc mikrohullámú sütőben. Természetesen miután elmostad és megszárítottad. Törölgetni tilos!
2012. máj. 4. 08:10
 6/7 anonim ***** válasza:
19%

Őszintén szólva erről még csak nem is hallottam. Ne vidd túlzásba ezt a fertőtlenítés dolgot. 10 évig hordtam lencsét, decemberben csináltattam meg a szemem lézerrel, de én minden higiéniás szabályt megsértettem. Nekem egy folyadék elég volt fél évig, tokot csak akkor cseréltem ha már nagyon koszos volt, rengetegszer felejtettem benn éjszakára és sokszor fürödtem strandon a lencsében. A legdurvább az volt, amikor barátomnál aludtam, és félrészegen behugyozva nem a tartóba tettem be a lencsémet, hanem kiszedtem a mobilom aksiját feltöltöttem kontaktlencsefolyadékkal és beletettem a lencsét. Na akkor meghalt a lencse meg a teló is.:)

De szerintem fölösleges kifőzni. Én egyszerűen csak kiöblítettem folyadékkal és raktam bele az újat.

2012. máj. 8. 18:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszát! :)
2012. máj. 12. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!